Ripple, xrp
Ripple

Mogelijk Ripple IPO aankondiging tijdens Swell evenement

XRP blijft maar doorstijgen. De digitale munt heeft vandaag de grens van $0,60 doorbroken en is in de afgelopen 24 uur met 5% gestegen. Met het recente succes heerst er een groeiende speculatie binnen de XRP gemeenschap dat er mogelijk een initial coin offering (IPO) wordt aangekondigd.

Een IPO, ook wel beursintroductie genoemd, is het moment waarop een voorheen particulier bedrijf voor het eerst aandelen aan het publiek aanbiedt en deze laat verhandelen op een aandelenbeurs. Voor deze stap is het bedrijf particulier eigendom en heeft het doorgaans slechts een beperkt aantal aandeelhouders, waaronder oprichters, vrienden, familie en professionele investeerders.

Swell-conferentie wakkert IPO geruchten aan

De toenemende speculatie over een mogelijke IPO hangt samen met de aanstaande Swell-conferentie, die Ripple jaarlijks organiseert op 8 en 9 november. Dit evenement brengt vooraanstaande figuren uit de financiële wereld bijeen om de laatste trends en ontwikkelingen in de betalingsindustrie te bespreken. De speculatie wordt verder aangewakkerd door een recentelijk gepubliceerde vacature voor een Senior Shareholder Communications Manager bij Ripple, een rol gericht op de communicatie met aandeelhouders.

Verwachtingen XRP koers

Analisten zoals Collin Brown speculeren dat, indien Ripple besluit om publiek te gaan, de waarde van hun cryptocurrency, XRP, aanzienlijk zou kunnen stijgen, mogelijk tot boven de $10 per token. Ook analist Lucky voorziet sneller dan verwacht een koers van $10, ondanks het feit dat Ripple $200 miljoen verlies heeft geleden in een juridisch gevecht met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Belangrijke ontwikkelingen, zoals een samenwerking met Uphold en een geplande non-fungible token (NFT) ondersteuning door SBI Holdings, worden gezien als positieve drijfveren. Ook viert de Xumm wallet het succes van 600.000 actieve gebruikers, wat de positie van Ripple in de markt verder kan versterken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers