crypto analist
Bitcoin

Morgan Creek Capital: Boomers gaan $300 miljard in Bitcoin investeren

Morgan Creek Capital CEO Mark Yusko is extreem bullish over de Spot Bitcoin ETFs en verwacht dat boomers steeds meer exposure op Bitcoin en andere digitale assets zullen nemen. Op dit moment zet Yusko in op een instroom van 300 miljard dollar voor de komende 12 maanden.

$300 miljard in 12 maanden

“Ik geloof dat er 300 miljard dollar richting Bitcoin gaat stromen. Dat is 1 procent van 30 biljoen dollar die richting deze industrie gaat de komende 12 maanden.

Dat is meer geld dan er ooit richting Bitcoin is gestuurd in de afgelopen 15 jaar en dat is fantastisch”, aldus een zeer optimistische Mark Yusko.

Volgens de succesvolle investeerder zal een groot deel van dat kapitaal komen van zogenaamde baby boomers, mensen die geboren zijn tussen 1946 en 1964.

Het geld moet komen van de pensioenpotten van die generatie, die worden beheerd door financieel adviseurs. Volgens de Investment Adviser Association beheren finacieel adviseurs in totaal 114,2 biljoen dollar aan assets.

De 300 miljard dollar die Mark Yusko voorspelt is slechts 0,26 procent van dat totaal.

Totale market cap van 6 biljoen dollar

Uiteindelijk moet die instroom van 300 miljard dollar de komende 12 maanden ervoor zorgen dat de totale market cap van de industrie stijgt naar 6 biljoen dollar. Dat zou vanaf de huidige 2,37 biljoen dollar meer dan een verdubbeling opleveren.

Wat dat precies met de Bitcoin koers gaat doen zegt Yusko niet, maar dat kunnen we natuurlijk wel raden. Een instroom van 300 miljard dollar aan kapitaal op een asset met een market cap van 1,27 biljoen dollar zal een gigantische stijging opleveren.

Je zag al wat de ~15 miljard dollar van de Spot Bitcoin ETFs de afgelopen 3 maanden voor elkaar heeft gekregen.

Als Mark Yusko gelijk krijgt kunnen we ons op maken voor een spectaculair jaar voor Bitcoin en de rest van de markt. Voorlopig lijkt de bullmarkt echter even vast te lopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017