Morgan Stanley Logo
Blockchain

Morgan Stanley: de crypto-winter is misschien voorbij

Analisten van Morgan Stanley hebben de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt nauwlettend in de gaten gehouden en zien veelbelovende signalen die suggereren dat de langverwachte crypto-winter mogelijk achter ons ligt. In hun laatste beoordeling stellen ze dat de crypto-lente “waarschijnlijk aan de horizon staat,” waarmee ze hoopvolle vooruitzichten bieden voor de digitale valutamarkten.

Aanzienlijke risico’s zijn nog niet helemaal weg

Volgens een recent rapport van het Wealth Management-team van Morgan Stanley wees Denny Galindo, een vooraanstaande uitvoerend directeur binnen het Equity Model Portfolio-team, op het feit dat er nog steeds aanzienlijke risico’s in het spel zijn. Hij benadrukte dat er tot op heden slechts 3 crypto-uitbraken hebben plaatsgevonden. Hij zei het volgende:

Op basis van de huidige gegevens geven tekenen aan dat de crypto-winter misschien wel voorbij is en dat de crypto-lente waarschijnlijk in aantocht is.

De bankanalist benadrukte tevens het belang van het begrijpen van de cyclische patronen van de cryptomarkt, met de naderende Bitcoin (BTC) halvering als een cruciaal keerpunt. Volgens de bevindingen van Galindo wijst een prijsstijging van 50% ten opzichte van het dieptepunt van Bitcoin op een mogelijke heropleving. Toch erkende hij dat er gevallen zijn geweest waarin dergelijke winsten gevolgd werden door aanzienlijke neergangen.

Enkele Bitcoin-statistieken

Op het moment van deze rapportage wordt Bitcoin verhandeld tegen $28.550, wat neerkomt op een daling van 58% ten opzichte van het historische hoogtepunt dat 2 jaar geleden werd bereikt.

In november van 2021 doorbrak de BTC-prijs de grens van $68.789, zoals blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Alhoewel er nog geen concrete voorspellingen zijn gedaan, wijst een rapport van Morgan Stanley op een historisch patroon waarbij de meeste winsten van Bitcoin zich direct na een “halvering” voordeden, die zich elke 4 jaar voordoet.

De eerstvolgende halvering staat gepland voor april 2024, waarbij de blokbeloning wordt verminderd van 6,25 BTC naar 3,125 BTC. Analisten van JPMorgan waarschuwen voor een mogelijke daling van de Bitcoin-hashsnelheid van ongeveer 20% (naar 80 EH/s) zodra het Bitcoin-netwerk zich aanpast aan deze wijzigingen, en oudere mining-hardware naar verwachting zal worden uitgefaseerd.

Blockchain nieuws

KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Wormhole haalt $225 miljoen binnen in nieuwe financieringsronde
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen