mt.gox
Regulatie

Mount Gox trustee wijzigt de terugbetalingsdeadline naar oktober 2024

Nobuaki Kobayashi, de curator van de Mount Gox cryptocurrency exchange, heeft formeel de uiterste datum voor het terugbetalen van de schuldeisers van de crypto-exchange verschoven van 31 oktober 2023 naar 31 oktober 2024.

Deadlines zijn verlengd

Op 21 september heeft Kobayashi in een schriftelijke verklaring aangekondigd dat hij, met de goedkeuring van de rechtbank in Tokio, de deadlines voor de initiële terugbetaling, de vaste bedrag vervroegde aflossing en de tussenliggende aflossing heeft verlengd.

Bovendien verduidelijkte Kobayashi dat schuldeisers die de vereiste informatie hebben verstrekt in het kader van het rehabilitatieproces, mogelijk al eind dit jaar opeenvolgende terugbetalingen zullen ontvangen. Kobayashi voegde hier het volgende aan toe:

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het schema kan worden aangepast afhankelijk van de omstandigheden, en dat de exacte timing van de terugbetalingen aan individuele schuldeisers nog niet definitief is vastgesteld.

Van pionier naar faillissement

Op dit moment omvat het vermogen van de Mount Gox-boedel ongeveer 142.000 Bitcoin (BTC), 143.000 Bitcoin Cash (BCH) en 69 miljard Japanse Yen.

Mount Gox, ooit een pionier onder de cryptocurrency-exchanges, was oorspronkelijk verantwoordelijk voor meer dan 70% van alle transacties binnen het blockchain-ecosysteem.

Na een grote hack in 2011 stortte de exchange in 2014 in vanwege vermeend faillissement, wat een impact had op ongeveer 24.000 schuldeisers en resulteerde in het verlies van 850.000 BTC.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’