MT. GOX logo on screen smartphone
Bitcoin

Mt. Gox geruchten veroorzaken paniek en sturen Bitcoin koers onder de $20K

Het is Bitcoin op 27 augustus niet gelukt om de steun op 20.000 dollar vast te houden. Reden daarvoor lijkt de angst voor de 137.000 Bitcoin die de gebruikers van Mt. Gox na meer dan 8 jaar terugkrijgen. Het loskomen van die Bitcoin heeft de potentie om de koers flink te drukken.

Bitcoin koers duikt even tot onder de 20 duizend dollar

Mt. Gox geruchten verworpen als “typisch crypto”

De beperkte liquiditeit in de orderboeken tijdens het weekend hebben de schokkerige markt geen goed gedaan. We zien nu dat er op deze momenten weinig nodig is om de koers een flinke tik te geven. Ten eerste is het nieuws dat de Bitcoin van de Mt. Gox gebruikers vrijkomt nog niet bevestigd. Ten tweede zou dat niet om een acute vrijlating van de Bitcoin gaan. Waarschijnlijk krijgen de gebruikers in kwestie pas over enkele maanden de beschikking over hun fondsen.

Op het moment dat de gebruikers van Mt. Gox de toegang tot hun Bitcoin verloren hadden we te maken met een koers van 500 dollar. Daarmee staan deze mensen nog altijd op een winst van 4.000 procent. Een koerswinst die voor de meesten waarschijnlijk te aanlokkelijk is om niet in ieder geval een deel van hun Bitcoin te verkopen zodra ze deze terugkrijgen.

De implosie van Mt. Gox

Mt. Gox implodeerde bijna tien jaar geleden met honderdduizenden Bitcoin van gebruikers op het beursplatform. Na een lange juridische procedure kondigde de voor het proces aangestelde curator op 6 juli aan bezig te zijn met de voorbereiding om de fondsen aan gebruikers uit te betalen. In de documentatie van dat moment wees curator Nobuaki Kobayashi “het einde van augustus” aan als de periode voor het starten van de eerste uitbetalingen.

Volgens Danny Devan kan het echter jaren duren voordat alle 137.000 Bitcoin zijn uitbetaald. Het lijkt dus vooral een storm in een glas water. Het is nog maar de vraag of Bitcoin dezelfde koersval had gemaakt als we niet in een weekend hadden gezeten. Dat de eerste paar Bitcoin van Mt. Gox rond deze periode vrij zouden komen was geen geheim, wat dat betreft is het ook vreemd dat de markt zo emotioneel reageert.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen