crash
Bitcoin

Mt. Gox verstuurt $3 miljard aan Bitcoin – koers duikt omlaag

Daar gaan we weer! De Duitse overheid was net klaar met het verkopen van zijn Bitcoin en nu lijken de miljarden dollars aan BTC van Mt. Gox op de markt te komen. Vanuit de coldwallet verstuurde Mt. Gox in ieder geval 47.229 Bitcoin, ter waarde van 3 miljard dollar, naar een onbekend adres.

138.985 Bitcoin in de wallets

In de hoofdwallet bezit Mt. Gox nog altijd ongeveer voor 8,5 miljard dollar aan Bitcoin. Daar zitten namelijk 138.985 Bitcoin in.

Vanuit de wallets van Mt. Gox worden er nu dus veel Bitcoin het rond gestuurd en dat zorgt logischerwijs voor speculatie. De komende periode gaan we zien of de voormalige gebruikers van het beursplatform massaal gaan verkopen of dat ze ervoor kiezen om te hodlen.

De afgelopen uren waren de wallets van Mt. Gox in ieder geval behoorlijk actief en dat lijkt nu de Bitcoin koers een beetje te drukken. Bitcoin schoot vannacht nog boven de 64.000 dollar uit, maar staat inmiddels weer op 62.600 dollar en lijkt wat te dalen.

Daarmee is er natuurlijk nog geen man overboord, maar moeten we wel oppassen voor verdere dalingen.

Cruciale dagen voor Bitcoin

Het lijkt nu vooral belangrijk dat Bitcoin boven de 60.000 dollar blijft en die psychologische grens om weet te toveren in een steunpunt. De afgelopen weken bleek de koerszone van 58.000 tot 60.000 dollar een sterke weerstand voor Bitcoin.

Met het oog daarop zou het dus een goede zaak zijn als we dat koersniveau nu tot een steunpunt kunnen omdopen. Vooralsnog blijft Bitcoin glijden en kleurt de markt voorzichtig rood.

Over het afgelopen uur daalde de Bitcoin koers met 0,61% naar 62.623 dollar, terwijl de Ethereum koers met 1,09% daalde naar 3.358 dollar. Is dit een tijdelijke dip en gaan we straks weer omhoog of was hier opnieuw sprake van een fakeout en gaan we weer keihard corrigeren?

Dat is de vraag waar iedereen nu mee zal zitten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat we terugvallen naar de lokale bodem van 53.500 dollar, maar in Bitcoin kun je natuurlijk helemaal niets uitsluiten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?