Ethereum ETHER
Ethereum

Nansen: Ethereum koers daalt vanwege sentiment en niet door ETFs

Als je het aan de analisten van Nansen vraagt, dan zijn de teleurstellende koersprestaties van Ethereum puur en alleen het gevolg van een matig sentiment voor de munt. Investeerders hebben geen interesse in Ethereum, wat volgens hen eerder door de macro-economische omstandigheden komt, dan door de teleurstellende lancering van de ETFs in Amerika.

Geen honger naar Ethereum

“Bitcoin is met 14% gedaald sinds 23 juli. Mijn lezing is dat de markt simpelweg vermoeid is en geen risico wil nemen. Dit heeft niets te maken met de ETFs”, aldus Aurelie Barthere van Nansen.

Nansen is overigens een on-chain analyseplatform, vergelijkbaar met een partij als Glassnode, die analyses deelt over de markt op basis van data.

De dalingen van de afgelopen weken zijn volgens de analisten vooral het gevolg van de zwakte op de traditionele financiële markten. “Dit vindt allemaal plaats in de context van de solide, maar vertraagde groei van de Amerikaanse economie en de wat uitgerekte waarderingen in traditionele assets als Amerikaanse aandelen”, zo redeneert Barthere.

Verder zijn er ook andere factoren die een rol spelen bij de dalingen van de Ethereum koers. Wat dacht je bijvoorbeeld van de renteverhoging van de Japanse centrale bank, die de angst veroorzaakte op het imploderen van de yen carry trade.

Is dit het einde van de bullmarkt?

De onderdrukte koers van Ethereum kan erop wijzen dat de bullmarkt voorbij is. Veel zal afhangen van de verdere ontwikkeling van de Amerikaanse economie.

Krijgen we een recessie of niet? Blijft de inflatie onder controle? Hoeveel procent kan de rente nog omlaag in 2024? Gaat de Federal Reserve in september kiezen voor een renteverlaging van 0,25% of voor een verlaging van 0,50%?

Dat zijn allemaal vragen die uiteindelijk een rol gaan spelen in het eventuele voortzetten van de bullmarkt. Ook voor de traditionele financiële markt is dit een vraagstuk dat allesbehalve uitgekristalliseerd is.

Er zijn analisten die denken dat de bullmarkt voorbij is en er zijn analisten die pas aan het einde van 2025 een koerstop verwachten voor Ethereum en Bitcoin. We gaan het allemaal meemaken dus. De waarheid is namelijk dat niemand de waarheid in pacht heeft over dit soort onderwerpen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum whale houdt 8 jaar lang vast en maakt $40 miljoen winst
Waarom de Ethereum koers op het punt staat te exploderen volgens deze indicator
Fidelity: stablecoins creëren scheiding tussen Bitcoin en Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten