Nasdaq Logo on Office
Blockchain

Nasdaq pauzeert de lancering van cryptocurrency-bewaringsdienst

De wereldwijde effectenmarktplaats Nasdaq heeft besloten om de lancering van zijn eigen cryptocurrency-bewaringsdienst tijdelijk stop te zetten, die aanvankelijk gepland stond om aan het einde van het tweede kwartaal van 2023 te worden uitgerold.

Bewaardiensten opgeschort

Tijdens de Q2-resultatenoproep heeft CEO Adena Friedman aangekondigd dat Nasdaq de lancering van haar activiteiten voor het bewaren van digitale activa heeft opgeschort vanwege regelgevende risico’s in de Verenigde Staten.

Friedman verklaarde: “Gezien de veranderende bedrijfs- en regelgevingsomgeving in de Verenigde Staten, hebben we deze beslissing genomen om onze lancering van de Amerikaanse custodian-activiteiten voor digitale activa en onze inspanningen om relevante licenties te verkrijgen, stop te zetten.”

De CEO van Nasdaq benadrukte nog steeds dat het bedrijf zich blijft inzetten voor de ontwikkeling van digitale activa, en verklaarde:

Wij blijven technologische mogelijkheden bouwen en leveren die Nasdaq positioneren als een toonaangevende leverancier van softwareoplossingen voor digitale activa voor de bredere wereldwijde industrie. Dit omvat het bevorderen van onze bewaaroplossing als een technologieplatform om de bredere, wereldwijde markt voor digitale activa te bedienen.

Markt nauwlettend in de gaten houden

Friedman voegde er ook aan toe dat Nasdaq de markt de komende maanden nauwlettend zal volgen op mogelijke regelgevingsgebeurtenissen.

In september 2022 kondigde Nasdaq oorspronkelijk zijn project voor crypto-bewaring aan. Het bedrijf had plannen om een officiële divisie te lanceren waarmee klanten veilig Bitcoin en Ethereum kunnen opslaan.

Vanaf maart 2023 zette het bedrijf het plan voort en richtte het zich op de lancering van het platform tegen eind juli.

Dit nieuws komt op een moment dat grote cryptocurrency-bedrijven ook werken aan het lanceren van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de Nasdaq-beurs. Op dit moment worden twee spot Bitcoin ETF-voorstellen overwogen door de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten onder Nasdaq Rule 5711.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?