Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

NBA TopShot gaat open voor publiek na succesvolle bèta

NBA TopShot, een van de grote games met niet-fungible-tokens (NFT), gaat open voor het publiek. Eerder was de blockchain game, die door Dapper Labs op de Flow Blockchain gebouwd is, in een gesloten beta. In deze fase hebben de ontwikkelaars diverse bugs gevonden en opgelost, waardoor de game nu in open beta gaat.


Samsung Galaxy Store

De game is beschikbaar via onder andere de Samsung Galaxy Store. Hiermee hebben de ontwikkelaars een mooie deal weten te sluiten, waardoor de game daar nu beschikbaar staat.

Dit is tevens een primeur: Top Shot is binnen de Samsung Galaxy Store namelijk de allereerste app die op blockchain-gebaseerde verzamelobjecten aanbiedt. De game is (nog) niet beschikbaar in de officiële Android App Store. De Samsung Galaxy Store is echter een populair alternatief; deze store wordt in de VS alleen al door ruim 24 miljoen gebruikers gebruikt.


Wat kan Top Shot?

Top Shot stelt zijn gebruikers in staat om multi-media momenten te verzamelen, die bijvoorbeeld belangrijke hoogtepunten van een NBA-match vertegenwoordigen. Deze momenten kunnen vervolgens worden gedeeld. Door gebruik te maken van deze functie, kunnen gebruikers tokens verdienen. Ook kunnen zij zeldzame tokens ontgrendelen door bepaalde sets te voltooien. Dit is vergelijkbaar met missies (quests) in een videogame, waarna je een beloning krijgt voor het voltooien ervan.

Door gebruik te maken van de app, kunnen fans deel uitmaken van de actie, terwijl ze lekker op hun eigen bank zitten.


Gesloten bèta

In de gesloten bèta kregen in totaal 17.000 mensen toegang tot de applicatie van Top Shot. Al deze gebruikers hebben al bijna 43.000 NFT-pakketten via de game aangeschaft. Het resultaat? Ruim $2 miljoen aan opbrengsten. Toch een mooi resultaat voor een gesloten bèta.

Zo’n 1/4e deel hiervan, circa 10.500 tokens, zijn via de marktplaats van het platform verhandeld. Het duurste token hiervan was die van Lebron James, met het ‘Cosmic Dunk’-hoogtepunt. Deze werd voor circa $5.200 verkocht.


Nieuwe zeldzame tokens snel uitverkocht

Gisteren, 1 oktober 2020, lanceerde Dapper een tweede golf van zeldzame tokens. In totaal is het bedrijf van plan om 5 golven van deze tokens vrij te geven. Deze tokens, onder de noemer ‘Premium Pack 2’, was binnen 5 minuten uitverkocht. Het omvatte circa 1.490 pakketten, voor $24 per stuk. Hierdoor heeft het bedrijf een kleine $36.000 op weten te halen.


Flow Blockchain

De Flow Blockchain lijkt zijn vruchten af te werpen. Recentelijk werd bekend dat Amonica Brands, een game-ontwikkelaar, de MotoGP game-franchise ook naar de Flow Blockchain gaat brengen.

Nu is dus ook Top Shot daar officieel aan toegevoegd. Hierdoor heeft de blockchain, die speciaal gericht is om geoptimaliseerde spel- en entertainmentervaringen aan te bieden, in korte tijd veel nieuwe namen kunnen toevoegen. Het is momenteel nog onbekend wat de volgende game op de Flow Blockchain zal gaan zijn.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten