Bitcoin Nieuws

Nederlands bedrijf gebruikt Bitcoin mining om tulpen te kweken

Een bedrijf dat Bitcoin mined, gebruikt de warmte die door zijn computers wordt gegenereerd om een kas met tulpen te verwarmen.

Tulpen telen met Bitcoin mining

Tulpen en Bitcoin worden beide in verband gebracht met financiële bubbels. In een gigantische kas in de buurt van Amsterdam proberen de Nederlanders de twee samen te laten werken.

Ingenieur Bert de Groot heeft zes Bitcoin miners geplaatst in een Tulpenkas om tokens te minen en tegelijkertijd de kas waarin rijen tulpen groeien te verwarmen. Door de warmte van de BTC miners worden de boeren minder afhankelijk van gas, waarvan de prijs enorm is gestegen sinds de Russische invasie van Oekraïne.

De mining apparatuur wordt zelf aangedreven door zonne-energie, waardoor de normaal enorme hoge elektriciteitskosten voor mining worden verlaagd en de impact op het milieu wordt verminderd. Ondertussen verdienen zowel de boeren als het bedrijf van ingenieur Bert de Groot, crypto munten.

We denken dat we met deze manier van het verwarmen van onze kas, maar ook door wat Bitcoin te verdienen, een win-winsituatie hebben.

– Bloemenkweker Danielle Koning

Het effect van landbouw op het klimaat

Nederland is de grootste tulpenproducent ter wereld en ook de op een na grootste exporteur van landbouwproducten na de VS. Nederland is zich bewust van het effect van landbouw op het klimaat en daarbij komt dat de boeren momenteel kampen met torenhoge energieprijzen. Het minen van BTC kan de boeren helpen om deze energiecrisis de baas te blijven, zo vertelt de Groot.

De Groot, die eerder dit jaar zijn bedrijf startte en momenteel 17 klanten heeft, zei dat Bitcoin en tulpen perfect bij elkaar passen.

Deze operatie is eigenlijk CO2-negatief, net als alle operaties die ik bouw. We verbeteren het milieu.

– De Groot.

De samenwerking begon toen Koning een video op Twitter zag die De Groot had gemaakt over Bitcoin mining. Een tijdje later staat er zes mining rigs in hun broeikas, waarvan Koning vroeg om de exacte locatie geheim te houden om te voorkomen dat criminelen het op de machines van 15.000 euro per stuk zouden hebben gemunt.

Het bedrijf van Koning is eigenaar van de helft van de machines en houdt de Bitcoins die ze produceren. De Groot mag zijn drie servers daar houden in ruil voor het onderhoud die hij uitvoert.

Met een verschil van 20°C tussen de lucht die de machine binnenkomt en de machine verlaat, levert dit de nodige warmte die nodig is om de tulpen te laten groeien en de bollen te drogen die ze produceren.

Het belangrijkste wat we eruit halen, is dat we besparen op aardgas. Ten tweede, nou, we verdienen Bitcoin door ze in de kas te laten draaien.

– Koning

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten