Ripple, XRP token
Ripple

Nederlandse Crypto Analist: Twee redenen waarom XRP daalt

Een bekende analist ontrafelt de twee grote redenen achter XRP’s recente dip en wijst op mogelijke koop-momenten voor investeerders.

Redenen achter de daling van XRP

Recent heeft crypto-analist Michaël van de Poppe een blik geworpen op de factoren achter XRP’s neerwaartse beweging. Deze volgt op een rally die werd aangewakkerd door een gunstige uitspraak in Ripple’s rechtszaak.

Het vertrouwen van beleggers neemt af. De Amerikaanse SEC overweegt namelijk het vonnis aan te vechten, wat resulteert in aanhoudende verkoopdruk. Dit heeft geleid tot een daling van 33% voor XRP sinds de piek van $0,9380 op 13 juli.

Van de Poppe benoemt twee hoofdredenen voor deze neergang.

1. Langetermijnbeleggers sluiten posities

De eerste reden is dat langetermijnbeleggers, die hun XRP al 1,5 jaar houden, hun winsten pakken. Door de recente rally schoot XRP omhoog naar niveaus die we in meer dan een jaar niet hebben gezien. De laatste keer dat XRP rond de $0,9 kwam, was in maart 2022. Beleggers die toen XRP kochten, zien nu hun kans schoon om te verkopen. Dit verhoogt de verkoopdruk en draagt bij aan de prijsdaling.

2. Gebrek aan vertrouwen bij potentiële kopers

De tweede reden is het gebrek aan vertrouwen bij mogelijke kopers, waardoor ze twijfelen om in te stappen. Het mogelijke beroep van de SEC heeft dit gevoel van onzekerheid versterkt. Ook heeft de recente beslissing van rechter Jed Rakoff in de SEC tegen Terra-zaak voor meer twijfel gezorgd.

Mogelijke Kansen om in XRP te Stappen

De koers van XRP wordt sterk beïnvloed door hoe beleggers zich voelen en door gebeurtenissen zoals de SEC-rechtszaak. In deze periodes van koersdaling, kijkt Van de Poppe naar plekken waar de koers eerder is gestopt met dalen – dat zouden goede momenten kunnen zijn om in te stappen.

Van de Poppe focust op de wekelijkse grafiek. Volgens hem biedt deze een goed overzicht van wanneer het slim zou kunnen zijn om XRP te kopen.

In een afbeelding die Van de Poppe deelt – een wekelijkse XRP-grafiek – laat hij zien dat de koersdalingen in deze bearish (dalende) periode vaak groter zijn dan de kleinere koersdalingen in bull (stijgende) periodes.

XRP grafiek

Wanneer beleggers vertrouwen beginnen te verliezen, zien we dat de prijs terugvalt naar niveaus die we zo’n 470 dagen geleden ook zagen. Van de Poppe wijst op een groen gemarkeerd gebied, dat prijzen tussen $0,45 en $0,56 voorstelt. Hij ziet dit groene gebied als een mogelijke ‘hertest’ van de wekelijkse grafiek en een veelbelovend startpunt voor de volgende cyclus.

We moeten echter niet vergeten dat de crypto-markt vaak flinke schommelingen kent en lastig te voorspellen is. Hierdoor moeten beleggers deze analyse zien als een leerzame kijk op de koers van XRP, en niet als investeringsadvies.

Op dit moment ligt de prijs van XRP ruim boven het groene gebied, met een waarde van $0,6260. Dit is een daling van 10,75% ten opzichte van vorige week. Maar ondanks deze dalingen, heeft XRP over de afgelopen 30 dagen nog steeds een winst van 33,85% behaald.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?