nintendo 64
Bitcoin

NFT-platform lanceert Nintendo 64 emulator op Bitcoin blockchain

Het non-fungible token (NFT) platform Pizza Ninjas is erin geslaagd om een Nintendo 64 emulator te lanceren op de blockchain van Bitcoin. Uiteraard gebruikt het hiervoor Bitcoin Ordinals, het protocol dat in januari 2023 lanceerde. Emulators maken het voor gamers mogelijk om video game consoles te gebruiken op andere apparaten, zonder de console zelf te bezitten.

In theorie is het nu dus mogelijke om de klassieke Mario-games van Nintendo via de blockchain van Bitcoin te spelen.

Hoe past al deze data op de Bitcoin blockchain?

Volgens Pizza Ninjas maken ze gebruik van de Brotli Compression methode van Google. Door bestanden met deze software van Google te verkleinen is het mogelijk om ‘grotere bestanden’ op de blockchain van Bitcoin te plakken.

“Het op de blockchain wegschrijven van grotere systemen als de Nintendo 64 en zijn games is meer realistisch dan ooit. Brotli Compression maakt het mogelijk om bestanden met 80 procent te verkleinen.

Neem bijvoorbeeld het iconische Goldeneye 64. Dat is een bestand van 12,4 MB, maar met Brotli verkleinden we het naar 3,15 MB!

Dat is genoeg om het spel binnen één Bitcoin blok te houden of om het te verdelen over 8 transacties van minder dan 400 kb. Nu de transactiekosten op Bitcoin het laagste zijn sinds de start van Ordinals. Zou het wegschrijven tegen 15 sats/vbyte nu op een totaalplaatje van 6.000 dollar komen”, aldus Pizza Ninjas.

Digitaal cultureel erfgoed op Bitcoin

Volgens Pizza Ninjas is dat bedrag meer dan redelijk voor gamers die graag zien dat deze klassieke games voor altijd bewaard blijven.

Wat dat betreft kun je Bitcoin zien als een manier om digitaal cultureel erfgoed te beschermen. De Nintendo 64 lanceerde in 1996 en verkocht meer dan 30 miljoen eenheden over zijn gehele levensduur.

In januari werd ook Doom al op een blockchain weggeschreven. Ditmaal ging het om de blockchain van Dogecoin en uiteraard werd daar “doginals” voor gebruikt. In principe is dat de Dogecoin-versie van Bitcoin Ordinals.

Wat is jouw mening over het wegschrijven van klassieke games op decentrale blockchains? Is het een hype of gaan we dit vaker zien?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Santiment waarschuwt voor marktcorrectie door overmatig optimisme in Bitcoin
Japanse Metaplanet steekt voor de zoveelste keer miljoenen in Bitcoin
Bitcoin koers kan met 5-10% dalen: Uitspraken van Powell en China’s Golden Week beïnvloeden markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales