NonFungibleToken (NFT)
Bitcoin

NFTs domineren Bitcoin met 84,9 procent van alle transacties

Ordinals inscripties blijven het Bitcoin netwerk domineren, zo blijkt uit de data. Over de afgelopen 24 uur werden er 530.788 transacties verwerkt op het netwerk van Bitcoin, waarvan er 450.785 op naam van Ordinals kwamen. Daarmee zijn de inscripties verantwoordelijk voor 84,9 procent van de activiteit op Bitcoin.

Wat zijn Bitcoin Ordinals?

Bitcoin Ordinals is een protocol dat in januari 2023 lanceerde en het mogelijk maakte om non-fungible tokens (NFTs) te publiceren op de blockchain van Bitcoin. In het begin was dat een gigantisch succes en waren Ordinals razend populaire.

NFTs op de grootste en meest decentrale blockchain ter wereld, dat klonk de kunstwereld natuurlijk als muziek in de oren. Het begon allemaal fantastisch, maar inmiddels zijn de koersen behoorlijk ingezakt.

Veel mensen claimen om die reden dat Ordinals “dood” zijn. Daar is Leonidas (zie tweet inleiding) het niet helemaal mee eens. Ordinals zijn immers nog altijd verantwoordelijk voor 84,9 procent van de activiteit op Bitcoin.

Sommige mensen vinden het dan meteen leuk om te roepen dat NFTs de voornaamste “usecase” voor Bitcoin zijn. Dat gaat natuurlijk te ver, omdat ze praktisch geen economische waarde vertegenwoordigen.

Zijn NFTs belangrijk voor Bitcoin?

Het antwoord op die vraag lijkt op dit moment nee, vooral omdat NFTs amper tot geen economische waarde vertegenwoordigen. Bitcoin als store of value is inmiddels meer dan 500 miljard dollar waard.

Daar komen NFTs op Bitcoin bij lange-lange na niet in de buurt. Ze mogen nu dan wel 85 procent van de transacties domineren, dat betekent niet dat het ook om een waardevolle toepassing gaat.

Het is nog maar de vraag hoe lang NFTs populair blijven als het weer duurder zou worden om transacties te doen op Bitcoin. Dat zou zomaar kunnen gebeuren als BlackRock zijn ETF krijgt in de Verenigde Staten.

Tot nu toe genereerden de 25,5 miljoen Ordinals inscripties een totaal van 53,4 miljoen dollar aan transactiekosten voor de miners. Vooral voor dat deel van de industrie is de opkomst van NFTs op Bitcoin een goede ontwikkeling.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December