UAE
Regulatie

Nieuw AI- en Technologie adviesraad opgericht in Abu Dhabi

Sjeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan, president en heerser van Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft een belangrijke stap gezet in de technologische vooruitgang van het land door de oprichting van de Artificial Intelligence and Advanced Technology Council (AIATC).

Dit orgaan zal toezicht houden op de ontwikkeling en implementatie van beleid en strategieën op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), gericht op onderzoek, infrastructuur en investeringen.

Belangrijke ontwikkeling vindt plaats

Deze aankondiging, gedaan door de regering van Abu Dhabi, markeert een belangrijke ontwikkeling in de ambitie van het emiraat om een vooraanstaande positie in te nemen in de wereld van AI. De raad zal niet alleen beleid vormgeven, maar ook samenwerken met lokale en internationale partners om Abu Dhabi’s status in de AI-sector te verbeteren. Hiermee wil het emiraat zich profileren als een belangrijk knooppunt voor investeringen, partnerschappen en talent in de geavanceerde technologie.

Sjeik Tahnoun bin Zayed Al Nahyan is benoemd tot voorzitter van de AIATC, met sjeik Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan als vice-voorzitter. Deze benoemingen zijn een onderdeel van de resolutie die door de president is uitgevaardigd.

Steeds meer gericht op technologische ontwikkeling

De Verenigde Arabische Emiraten hebben zich de laatste jaren steeds meer gericht op technologische ontwikkeling. Het land streeft ernaar een wereldwijd technologiecentrum te worden, aantrekkelijk voor ambitieuze startups. In 2018 lanceerde de VAE de Emirates Blockchain Strategy, gericht op de adoptie van blockchain-technologie.

In Dubai, geleid door sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, werd in maart 2022 de Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) opgericht voor de regulering van crypto- en digitale activa. In juli 2022 introduceerde het land de Dubai Metaverse Strategy, met als doel tegen 2030 meer dan 40.000 virtuele banen te ondersteunen.

AI-technologie is een recente focus geworden in het land. Het Dubai International Financial Centre (DIFC) begon op 15 augustus 2023 met het aanbieden van commerciële licenties voor AI- en Web3-bedrijven, inclusief een subsidie van 90%. Mohammad Alblooshi, CEO van DIFC Innovation Hub, benadrukte dat dit een poging was om meer wereldwijd talent en investeringen naar de regio te trekken.

Verder heeft de VAE een speciale vrije economische zone gecreëerd voor Web3- en AI-serviceproviders. Op 19 oktober 2023 lanceerde het emiraat Ras Al Khaimah de RAK digital assets oasis (DAO) voor Web3, digitale activa en AI, wat de toewijding van het land aan technologische innovatie onderstreept.

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017