amerika
Regulatie, Stablecoin

Nieuw Amerikaans wetsvoorstel kan stablecoin-groei stimuleren

In de Verenigde Staten is er een wetsvoorstel dat de regels voor stablecoins wil verduidelijken. Dit voorstel beoogt het gebruik van stablecoins op blockchains zoals Ethereum (ETH) te legaliseren. Ryan Berckmans, een bekend figuur in de Ethereum-gemeenschap, heeft het voorstel onderzocht en beoordeelt het als positief.

Het voorstel geeft Amerikaanse banken de mogelijkheid om licenties te krijgen voor het uitgeven en beheren van stablecoins. Ook kunnen sommige particuliere bedrijven tot 10 miljard dollar aan stablecoins uitgeven zonder een specifieke licentie. Dit zou de rol van particuliere bedrijven in de digitale economie aanzienlijk kunnen vergroten.

Berckmans is ook blij dat het voorstel niet dezelfde strenge regels oplegt aan stablecoins die niet rechtstreeks aan de dollar zijn gekoppeld, zoals digitale valuta gekoppeld aan de euro of goud. Dit kan leiden tot een meer open en internationaal georiënteerde markt voor deze soorten activa.

Punten van kritiek

Niet alles is echter rozengeur en maneschijn. Berckmans heeft namelijk enkele zorgen geuit over het wetsvoorstel. Zo stelt hij dat het strenge regels oplegt aan USD-gekoppelde stablecoins zonder licentie, wat de uitgifte aan Amerikaanse burgers zou kunnen verbieden.

Daarnaast vindt hij dat de definitie van ‘algoritmische betalingsstablecoins’ te ruim is, wat voor problemen kan zorgen voor stablecoins die algoritmes gebruiken om hun waarde te stabiliseren.

De juridisch expert Jake Chervinsky heeft ook zijn mening gedeeld en is over het algemeen pessimistischer. Hij zegt dat het wetsvoorstel bijna alles verbiedt, behalve een klein aantal gecentraliseerde, custodiale stablecoins. Hij waarschuwt dat het ook anti-concurrentie regels bevat die de verdere ontwikkeling van stablecoins kunnen belemmeren.

De impact van nieuwe wetgeving op de stablecoin-industrie

Als het wetsvoorstel werkelijkheid wordt, kan dit een impuls geven aan de stablecoin-industrie. Paolo Ardoino, CEO van Tether (USDT), ziet de groeiende concurrentie in de stablecoin-wereld als een positieve ontwikkeling voor de legitimiteit van deze digitale valuta.

Tijdens de Paris Blockchain Week benadrukte Ardoino het belang van een competitieve markt, waarbij hij de aankondiging van Ripple om een eigen stablecoin te lanceren als een welkom teken zag. Volgens hem toont dit aan dat er ruimte is voor nieuwe spelers en draagt het bij aan de volwassenheid van de sector.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Tether investeert $200 miljoen in neurotechbedrijf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?