Nieuw blockchain-project laat gebruikers zelf hernieuwbare energiebron kiezen

De blockchain-onderneming uit Australië, Power Ledger, is samen met de Franse groene energieleverancier ekWateur gaan werken aan een blockchain-project. Hierdoor kunnen consumenten zelf kiezen welke manier van duurzame energie zij ontvangen. Het doel? Het stimuleren van duurzaam energieverbruik.


Kwart miljoen Franse inwoners

Naar verluidt zullen de twee bedrijven circa een kwart miljoen Franse inwoners (ruim 220.000) de keuze geven om hun energiemix gratis aan te passen. Dit door middel van de blockchain-technologie om het gehele proces te beveiligen.

Zo zullen ruim 220.000 Franse inwoners verdeeld over heel Frankrijk de keuze kunnen leggen met de nieuwe blockhain-oplossing genaamd Vision. Het platform van Vision laat gebruikers de oorsprong en bron zien van de mogelijke energiebronnen, waardoor gebruikers eenvoudig de juiste keuze kunnen maken, of dit nou wind-energie, zon-energie of water-energie is. Het geeft de gebruikers de keuze en controle over hun energiebron, iets wat steeds meer aandacht en vraag krijgt vanuit de consumentenmarkt.

Verwacht wordt dat de nieuwe technologie aan het eind van 2020 kan worden gelanceerd op het netwerk van ekWakteur. Echter zou dit vanwege het Corona-virus mogelijk vertraging kunnen oplopen.


EkWakteur

EkWakteur is een energieleverancier actief in Frankrijk dat enkel groene energie verkoopt. Hierdoor wordt 100% van hun energie gewekt door hernieuwbare duurzame energiebronnen. Zo wordt hun energie opgewekt door windenergie, zonnepanelen en door middel van waterpompen. Het is hiernaast ook het eerste energiebedrijf in Frankrijk dat 100% hernieuwbaar gas levert uit bio-methaan. Met het blockchain-project maakt het bedrijf een primeur: dit is nog niet eerder in Frankrijk gebeurt.


Blockchain-technologie krijgt tractie

De blockchain-technologie begint echte tractie op verschillende internationale markten te krijgen.

Zo wordt de blockchain-technologie door de Nederlandse overheid ingezet tegen de Corona pandemie, waarbij een consortium van Nederlandse bedrijven zich inzet om data te verzamelen en weer te geven voor de Nederlandse overheid. Benieuwd naar hoe zij dit doen? Lees dan even dit artikel.

Ook is bekend geworden dat de internetbrowser Opera door een samenwerking aan te gaan nu .crypto-domeinen gaat aanbieden. Hierdoor krijgen gebruikers van de internetbrowser in één keer toegang tot een enorm aanbod van crypto-gerelateerde websites. Benieuwd hiernaar? Check dan dit artikel.

Tot slot is bekend geworden dat de populaire en bekende Duitse autofabrikant BMW Group zijn blockchain-oplossing binnenkort zal gaan uitrollen. Benieuwd naar wat voor blockchain-oplossing dit precies is? Bekijk dan dit artikel.


 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal