Blockchain

Nederlandse overheid gebruikt blockchain in strijd tegen pandemie

Een consortium van meerdere Nederlandse bedrijven hebben gezamenlijk het initiatief ‘Tech tegen Corona’ gelanceerd. Het consortium is van plan om de Nederlandse overheid toegang te verlenen tot innovatieve technologieën die gebruikt kunnen worden in de strijd tegen Corona.


Transparantie

Tymlez is één van de bedrijven die de overheid toegang wil geven tot haar oplossingen. Het platform van Tymlez wordt aangeboden als de onderliggende technologie om “het ecosysteem van medische goederen te modelleren via een platform dat vraag en aanbod op elkaar afstemt.”

De blockchain van het bedrijf zal worden ingezet om transparantie in de gehele toeleveringsketen te kunnen garanderen. Hierdoor worden kwaadaardige extracties van waarden binnen deze keten vermeden.


Andere Nederlandse bedrijven

Naast Tymlez, deelt het cyberbeveiligingsbedrijf ‘Cyberprint’ ook mee aan het consortium. Hiernaast nemen Taxion, Compumatica, KPN en Microsoft mee aan het consortium. Microsoft zal naar verluidt computerkracht leveren aan het initiatief.


Bitcoin-gebruik

Maar ook cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) in Nederland stijgen in deze zware tijden. Zo accepteert het Nederlandse Rode Kruis nu donaties via Bitcoin via zijn website. Dit hebben ze ook in Italië opengesteld, waar ze circa $20.000 aan BTC hebben opgehaald voor de aankoop van medische benodigdheden.