Ripple, xrp, coin
Ripple

Nieuw P2P-betalingsplatform met Ripple’s XRP onthult

Een manager bij Ripple heeft een nieuw betalingsplatform onthuld op basis van XRP. Het nieuwe betalingsplatform werkt naar verluidt in de populaire webbrowsers, waardoor het toegankelijk wordt voor vrijwel iedereen.


Werkt binnen populaire browsers

De productdirecteur, Craig DeWitt, heeft dit aangekondigd via het sociale netwerk Twitter. Volgens hem kan iedereen het nieuwe platform gebruiken om fysieke goederen online aan te schaffen, wat een enorme potentie biedt voor het nieuwe betalingsplatform. Het betalingsplatform is gebaseerd op Ripple’s XRP-token, wat dan ook de ondersteunde cryptocurrency is.

Om dit mogelijk te maken, heeft DeWitt Payburner ontwikkeld. Dit is een niet-bewarende XRP-wallet, die is ontworpen om te werken als een plug-in binnen Chrome- en Brave-browsers. Het helpt naar verluidt bij de verwerking en afronding van betalingen via XRP-tokens.


Groeiend XRP-ecosysteem en Xpring

De plug-in is volgens DeWitt een voorbeeld van een alsmaar groeiend XRP-ecosysteem, dat tevens gebruik maakt van Xpring. Xpring is een project van Ripple dat diverse tools en zelfs financiering biedt voor zowel ontwikkelaars als startups die met XRP werken.

Payburner maakt het mogelijk om directe betalingen te versturen en te ontvangen, wereldwijd. De plug-in voor de populaire webbrowsers zoals Chrome en Brave is momenteel in bèta en integreert naar verluidt ook PayID. Dit is een ID die wordt gebruikt voor betalingen door bijvoorbeeld banken.

Door de nieuwe plug-in, kunnen gebruikers profiteren van versleutelde peer-to-peer (p2p)-berichten en PayID-netwerkzoekopdrachten. Hierdoor krijgen zij de zekerheid dat hun betaalverzoek veilig afgerond wordt.

Naar verluidt zal de nieuwe plug-in een handelaarstarief van circa 1% aan vragen. Het is nog niet geheel bekend wanneer de plug-in officieel uitgegeven zal gaan worden, maar verwacht wordt dat dit in de komende maanden zal gebeuren.