Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Nieuwe all-time high voor Bitcoin over precies 415 dagen?

James Mullarney van het YouTube-kanaal InvestAnswers is wel heel precies met zijn voorspelling over Bitcoin. Hij laat aan zijn ruim 443.000 abonnees weten dat de Bitcoin koers rond de periode van juni 2024 een nieuwe all-time high kan bereiken. Die voorspelling doet Mullarney op basis van resultaten uit het verleden.

Op basis daarvan zitten we volgens de analist ongeveer 415 dagen van een nieuwe all-time high vandaan. Vanaf nu is het dus een kwestie van rustig blijven zitten?

Rustig blijven zitten?

Bij die voorspelling van een nieuwe all-time high plaatst Mullarney ook meteen de kanttening dat het geen eenvoudige weg omhoog zal blijken. De kans is groot dat Bitcoin er met pieken en dalen naartoe gaat, zo is de analyse van de host van InvestAnswers.

Op het moment van schrijven is er sprake van zo’n daling en verloor Bitcoin in de afgelopen 24 uur zelfs 4,55 procent. Over de laatste week gemeten staat er zelfs een daling van 9,71 procent op de borden. Daarmee staat de munt op een koers van 26.308 dollar.

Vanaf die koers is het nog een behoorlijk stuk naar een nieuwe all-time high. Op dit moment ligt de recordkoers van Bitcoin namelijk op 69.000 dollar en is er een stijging van tenminste 163 procent nodig om weer op dat niveau te komen.

Gaat dat binnen 415 dagen lukken? Dat hangt allemaal af van hoe de markt zich de komende periode zal ontwikkelen. Er staat wat dat betreft in ieder geval genoeg op de agenda.

Macro-economische omstandigheden

In het licht van de macro-economische omstandigheden zou het volgens Mullarney niet onwaarschijnlijk zijn als Bitcoin vanaf hier nog een stuk omlaag gaat. Dat zag Mullarney tijdens vorige cycli ook gebeuren en dat soort dalingen zijn om die reden ook nu niet uitgesloten.

Het is nog maar de vraag of de Federal Reserve echt klaar is met zijn cyclus van renteverhogingen. De inflatie is immers nog altijd hoog. Als de Federal Reserve al klaar is met het verhogen van de rente, dan is het verder nog maar de vraag of de rente ook snel weer omlaag zal komen.

Daar lijkt op dit moment in ieder geval geen reden voor. De enige reden voor de Federal Reserve om de rente te verlagen zou zijn als bijvoorbeeld de bankencrisis compleet escaleert en de economie in een recessie terechtkomt.

Wat in het voordeel van de voorspelling van Mullarney spreekt is de halving van Bitcoin, die in rap tempo dichterbij komt. Die staat voor april 2024 op het programma en dat zou weleens de ontwikkeling kunnen zijn die Mullarney nodig heeft om zijn voorspelling uit te laten komen.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?