Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

Nieuwe data wijst op all-time high voor Bitcoin koers in 2024

De Bitcoin koers presteert op dit moment verrassend sterk. Voor het eerst in twee jaar werd de magische grens van 50.000 dollar doorbroken en zelfs negatieve macro-economische data krijgt de Bitcoin koers niet naar beneden.

Op de futuresmarkt is Bitcoin op dit moment weer bijna net zo populair als in november 2021 en dat kan weleens betekenen dat de digitale munt in 2024 nog een nieuwe all-time high weet neer te zetten.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en zaterdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

All-time high voor Bitcoin in 2024?

Kan de Bitcoin koers in 2024 een nieuwe all-time high neerzetten? Er zijn veel factoren die daarbij een rol spelen, waardoor het onmogelijk is om daar een definitief antwoord op te geven.

Er zijn echter ontwikkelingen gaande die dat scenario in ieder geval mogelijk maken.

Zo is de open interesse in Bitcoin-contracten op de futuresmarkt naar het hoogste niveau in 26 maanden gestegen. Op het moment van schrijven ligt dit getal op 21 miljard dollar, terwijl de Bitcoin koers onder de 50.000 dollar handelt.

Dit jaar is de open interesse met 22 procent gestegen, waarmee het record van 24 miljard dollar op de radar ligt voor Bitcoin. Dat niveau werd voor het laatst bereikt in november 2021, op het moment dat de Bitcoin koers op 65.000 dollar handelde.

Deze ontwikkeling is bullish voor Bitcoin, omdat het betekent dat er nieuw geld in de markt stroomt; wat de opwaartse trend voor de digitale munt bevestigt.

Volatiliteit op komst

Op de futuresmarkt kunnen mensen handelen met een hefboom. Dat wil zeggen dat je met relatief weinig geld extra kunt profiteren, maar ook verliezen vanwege de volatiliteit van Bitcoin.

Dat gezegd hebbende blijft het totale gebruik van de hefboomwerking in de markt nog relatief laag. Wat betekent dat er niet meteen een gigantische kans is op liquidaties, waardoor de Bitcoin koers extreme sprongen zou kunnen nemen.

Een liquidatie verwijst naar het moment waarop de bulls of de bears hun posities gedwongen moeten sluiten vanwege koersbewegingen van Bitcoin, waardoor die koersbewegingen nog meer versterkt worden.

De stijgende inflatie in de Verenigde Staten en de onzekerheid over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank die dat met zich meebrengt, kan nog weleens voor problemen zorgen dit jaar.

Een all-time high in 2024 is allesbehalve zeker, maar het is wel degelijk een mogelijkheid.

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins