Blockchain

Nieuwe Hoop voor Crypto-Innovatie te Midden van een Bearmarkt?

De bekende miljardair Tim Draper heeft op 20 september, samen met medeoprichters Alon Goren en David Bleznak, zijn nieuwste crypto venture studio en accelerator gelanceerd. Onder de naam Draper Goren Blockchain (DGB) introduceerden zij een nieuwe incubator die zich specifiek richt op het stimuleren van innovaties in de DeFi-ruimte, web3, crypto en blockchain. Dit alles vindt plaats in een periode waarin de markt een bearish trend vertoont.

Zal dit fonds in staat zijn om de industrie nieuw leven in te blazen?

Versnellen van crypto-innovatie en Web3-groei

Draper Goren Blockchain (DGB) wordt momenteel gepositioneerd als een venture studio en algemene partner met de specifieke missie om de groei van startende bedrijven in de crypto-industrie te versnellen, zoals recentelijk aangekondigd.

De gerenommeerde investeerder Tim Draper heeft aanzienlijke ervaring opgebouwd in het investeren in crypto en blockchain-technologie. Hij is met name bekend vanwege zijn vroege investeringen in toonaangevende ondernemingen zoals Coinbase, Robinhood, Tesla en Skype. Bovendien heeft hij indrukwekkende voorspellingen gedaan, waaronder de verwachting dat de waarde van Bitcoin eind december $250.000 zal bereiken.

Tim Draper heeft zijn nieuwe bedrijfsinitiatief als volgt beschreven: “Hoewel het een bekend gezegde is dat bear-markten een tijd zijn voor bouwers om te innoveren, betekent dit dat er momenteel opwindende projecten in ontwikkeling zijn die financiering en ondersteuning nodig hebben.”

DGB heeft als doel om crypto-projecten te versterken die de sector willen positioneren voor de verwachte groei van miljoenen nieuwe gebruikers en instellingen in de komende maanden en jaren, aldus Tim Draper.

Mede-oprichtingspartner Alon Goren benadrukte het langdurige engagement van hun team in het ondersteunen van Bitcoin- en crypto-ondernemers: “We hebben al vele jaren crypto-ondernemers gesteund en hebben de intentie om dit op de lange termijn te blijven doen.”

David Bleznak, de derde partner van DGB, die recentelijk bij Coinbase heeft gewerkt, benadrukte hun speciale interesse in innovaties op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi), blockchain Layer-2-infrastructuur en consumentenapplicaties in gaming, sociale media en meer.

Het team heeft plannen om de komende tien jaar samen te werken met bedrijven die actief zijn in het web3-ecosysteem. Ze zijn van plan om in deze periode investeringen te doen in startende bedrijven, variërend van $25.000 tot $100.000.

Het is vermeldenswaard dat Draper’s venture studio, Draper Goren Holm, in 2020 al een blockchain-fonds van $25 miljoen heeft gelanceerd.

Op 16 september heeft Tim Draper aangekondigd dat hij bezig is met de lancering van Draper Nation, wat lijkt te duiden op een ambitieus project in het metaverse.

Neerwaartse trend ondanks optimisme van Draper

Wat betreft de huidige stand van de cryptomarkt, ondanks de optimistische voorspellingen van Tim Draper, bevindt de markt zich nog steeds in een neerwaartse trend. Dit heeft geleid tot een afname van 1,6% in de totale marktkapitalisatie, die nu op $1,09 biljoen staat. Op het moment van schrijven was de prijs van Bitcoin gedaald tot $26.651, wat een verlies van 0,43% in de afgelopen 24 uur vertegenwoordigt.

Ethereum bevond zich op dat moment opnieuw onder de $1.595, na een verlies van 0,95% in de afgelopen 24 uur. Hoewel de meeste grote altcoins verlieslatend waren, bleef de daling beperkt tot ongeveer 2%.

Blockchain nieuws

Het Britse Lagerhuis raadt verdere CBDC-tests aan
KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December