Bitvavo, Stablecoin

Nieuwe mijlpaal voor Bitvavo: USDC, de enige MiCA-goedgekeurde stablecoin, nu beschikbaar

Een van de grootste crypto-exchanges van Europa, Bitvavo, heeft de lancering van de USDC stablecoin aangekondigd. USDC is de eerste stablecoin die volledig voldoet aan de Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving, wat een belangrijke mijlpaal is voor de Europese cryptomarkt.

USDC wordt uitgegeven door het Amerikaanse fintechbedrijf Circle en onderscheidt zich van concurrenten zoals Tether’s USDT door een sterke focus op betrouwbaarheid en transparantie. Waar de balans van Tether een geheim blijft voor het publiek, is USDC volledig gedekt door de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat voor elke uitgegeven USDC een overeenkomstige dollar wordt aangehouden in reserves.

Met de toevoeging van USDC biedt Bitvavo Europese investeerders een veilige en gereguleerde optie voor het uitvoeren van transacties. De token is nu beschikbaar op de exchange, waardoor gebruikers eenvoudig transacties kunnen uitvoeren met de digitale munt.

Bitvavo introduceert verschillende USDC-handelsparen

In eerste instantie biedt Bitvavo tien USDC-handelsparen aan met populaire crypto’s zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Cardano (ADA). Deze paren zijn momenteel beschikbaar via de Pro Mode op de webinterface. Bitvavo werkt eraan om de USDC-paren binnenkort ook toegankelijk te maken via de mobiele app. Naar verwachting zullen in de nabije toekomst meer USDC-handelsparen worden toegevoegd.

USDC versus USDT: De strijd om de stablecoin-markt

Al jaren domineert USDT de stablecoinmarkt, maar USDC wint snel aan populariteit. De stablecoin weet zijn concurrent steeds vaker in te halen qua transactievolume. In maart bereikte USDC zelfs een indrukwekkend wekelijks handelsvolume van 455 miljard dollar, bijna vijf keer zo hoog als dat van USDT. Deze verschuiving is voornamelijk te danken aan de toenemende institutionele adoptie, waarbij investeerders de voorkeur geven aan USDC vanwege de transparantie en de naleving van de MiCA-wetgeving.

Met de toevoeging van USDC aan het platform zet Bitvavo een belangrijke stap in het aanbieden van betrouwbare en conforme cryptomogelijkheden voor zijn gebruikers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitvavo nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Bitvavo heeft dit jaar al 120 nieuwe crypto’s toegevoegd – Welke zijn de moeite waard?
Bitvavo introduceert 10 nieuwe USDC handelsparen met extreem lage fees
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen