speed
Altcoin, Fantom

Nieuwe Sonic blockchain behaalt indrukwekkende snelheid op testnet

Deze week is het testnetwerk van de nieuwe Sonic blockchain live gegaan. Als opvolger van Fantom (FTM) beweert Sonic de snelste Ethereum Virtual Machine (EVM) blockchain te zijn. Het netwerk maakt deze claim waar met een indrukwekkende transactie-finaliteit van slechts 720 milliseconden.

Supersnelle Sonic blockchain

In mei van dit jaar kondigde de Fantom Foundation, de organisatie achter de ontwikkeling van het Fantom netwerk, de lancering van zijn nieuwe Sonic chain aan – een nieuw layer-1 netwerk met een eigen layer-2 brug die is verbonden met Ethereum (ETH). ‘’De Sonic chain is niet slechts een layer-1 of layer-2 – het is de eerste chain in zijn soort die het beste van beide biedt,’’ zo werd het netwerk bij de aankondiging omschreven.

Sonic moet een sneller en veiliger netwerk bieden dan de huidige Fantom blockchain. Sonic beweert zelfs de snelste Ethereum Virtual Machine (EVM) keten ter wereld te zijn, met een “echte” finaliteit van 720 milliseconden, volgens Andre Cronje, de oprichter van het Fantom Network en de chief technology officer van Sonic Labs.

Transactie-finaliteit betekent het moment waarop een transactie definitief is en niet meer kan worden teruggedraaid of gewijzigd. Zodra een transactie finaliteit bereikt, staat het voor eens en altijd in de blockchain. 

Cronje denkt dat Sonic het snelste blockchain-netwerk ter wereld kan worden op het gebied van transactie-finaliteit, mits het deze snelheid kan handhaven na de lancering van het mainnet.

Momenteel is het Solana mainnet het snelste blockchain-netwerk, met een transactie-finaliteit van 12,8 seconden, volgens gegevens van Chainspect.

Hoewel Solana blokken kan produceren in slechts 400 milliseconden, zijn er doorgaans 31 blokbevestigingen nodig om echte finaliteit te bereiken. Dit staat in contrast met het Sonic testnet, dat al een indrukwekkende finaliteit van 420 milliseconden heeft laten zien.

Mainnet lancering onduidelijk

Met de lancering van het nieuwe Sonic-netwerk zal ook de FTM-token worden gemigreerd naar de nieuwe S-token. Elke FTM-token wordt op een 1:1 basis omgezet naar de nieuwe S-token.

Wanneer het mainnet van de Sonic chain gelanceerd wordt en de tokenmigratie plaatsvindt, is voorlopig nog onduidelijk.

Volgens Cronje zou Sonic een populaire blockchain kunnen worden voor veel ontwikkelaars, aangezien het netwerk belooft 90% van de gegenereerde transactiekosten terug te betalen aan de ontwikkelaars.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Fantom of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13