Nieuws

Nieuwe vorm van crypto-wallets past in simkaart sleuf smartphone


Een in de Verenigde Staten (VS) gevestigde startup genaamd VaultTel heeft een nieuw product gelanceerd. Zij produceren en verkopen kleine cryptocurrency-wallets die in de simkaart sleuf van smartphones past.


Veiligheid

Volgens het bedrijf biedt deze optie een extra veiligheidslaag. Zo combineert het bedrijf zijn eigen applicatie (app) met zijn eigen VaultTel Intellichip-kaart. Op deze manier kunnen cryptocurrency-privésleutels veilig op smartphones worden opgeslagen en kunnen deze niet worden ingezien zonder biometrische authenticatie. Om ervoor te zorgen dat de gegevens onleesbaar zijn voor hackers maakt het bedrijf gebruik van een codering op militair niveau.


Eenvoudig te installeren

Deze oplossing is erg eenvoudig in de installatie. Android telefoons met een dual-SIM kaart sleuf kunnen deze hier eenvoudig in plaatsen. Gebruikers van de iPhones van Apple hebben een dongle-accessoire nodig. Ondanks dat dit een extra stap is, blijft de installatie toch eenvoudig.GEOLock

VaultTel zet naar eigen zeggen alles in op veiligheid. Naast dat de eigen Intellichip AES 512 (Advanced Encryption Standard) gebruikt om de gegevens veilig op te slaan zijn er extra functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om een geolock in te stellen. Op deze manier kan worden ingesteld dat de wallet niet gebruikt kan worden wanneer deze buiten een bepaald geografisch gebied bevindt. Hiernaast kunnen gebruikers back-ups maken van hun wallet wanneer zij dit willen en kunnen de deze eventueel op andere VaultTel-simkaarten plaatsen.


Crypto-wallets op smartphones steeds populairder

Opvallend is dat de iOS-versie van de wallet duurder uitvalt dan de Android-versie. Zo zal de Android versie naar verluidt ongeveer €90 gaan kosten, terwijl de iOS-versie ongeveer €115 zal gaan kosten.

Tot slot worden cryptocurrency-wallets op smartphones steeds populairder. Naast deze oplossing heeft ook de welbekende smartphone fabrikant Samsung een hardware-wallet in haar nieuwe Samsung Galaxy S10 smartphone ingebouwd. Hiernaast hebben ook smartphone fabrikanten Sirin Labs en HTC een smartphone waar ingebouwde hardware-wallet in zit verwerkt.