Bitcoin analist
Bitcoin

Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?

Het aftellen naar de Bitcoin halving is nu echt begonnen. Over minder dan twee dagen gaat het gebeuren. In dit artikel zetten we nog even alles wat je moet weten op een rijtje. Want niet alleen voor Bitcoin bezitters is een een belangrijk moment. Ook voor de Bitcoin industrie als geheel gaat er een hoop veranderen.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin halving?

Wat houdt de Bitcoin halving precies in? Na de halving zullen de mining beloningen voor Bitcoin miners halveren. Momenteel liggen deze beloningen op 6,25 BTC per geproduceerd block. Na de halving wordt dit gehalveerd naar 3,125 BTC per block. De opbrengsten voor miners gaan dus door de helft.

De nieuwe toevoer van Bitcoin wordt na de halving dus significant lager. Dit heeft als gevolg dat Bitcoin nog schaarser wordt, en dat de kwaliteit van Bitcoin als opslag van waarde een boost zal krijgen.

Op basis van het verleden is de verwachting dat de waarde van Bitcoin na de halving zal stijgen. Maar dat dit meteen zal gebeuren is geen zekerheid. De halving is namelijk een hectische tijd voor de Bitcoin miners.

Hoe minder Bitcoin de miners beloond krijgen, hoe efficiënter zij te werk moeten gaan. De winstmarges zijn momenteel al klein en deze zullen na de halving nog kleiner worden. De halving zal de omstandigheden binnen de mining industrie op gaan schudden, en dit kan de nodige gevolgen hebben.

Miners moeten nog efficiënter worden

Zoals gezegd moeten miners na de halving nog efficiënter gaan worden. Dit betreft zowel de apparatuur die zij gebruiken voor het minen, als de duurzaamheid van de energie die ze gebruiken.

Grote miners bereiden zich de afgelopen maanden al optimaal voor door te investeren in efficiëntere en betere mining apparatuur. Maar na de halving zouden miners ook kunnen gaan migreren naar gebieden waar energie goedkoper is.

Momenteel wordt 38 procent van alle Bitcoin geproduceerd in de Verenigde Staten. Maar daar is het relatief duur om Bitcoin te minen. De kosten voor het minen van 1 BTC liggen daar momenteel op bijna $50.000. Volgens experts zullen landen in Zuid-Amerika zoals Venezuela en Paraguay na de halving interessanter worden voor miners. De kosten van elektriciteit liggen hier namelijk veel lager.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?