Crypto Hacker
Hack

Noord-Koreaanse hackers hebben tijdens eerste helft van 2023 meer dan $180 miljoen aan crypto gestolen

Volgens de Zuid-Koreaanse nationale inlichtingendienst blijft Noord-Korea een substantiële dreiging vormen in termen van cryptocurrency-exploitaties. Hackers uit dit land hebben naar verluidt in de eerste helft van dit jaar op illegale wijze minstens 180 miljoen Amerikaanse dollar verzameld via dergelijke activiteiten.

Lazarus Group hoog op lijst van verdachten

Deze informatie werd vandaag onthuld door de Nationale Inlichtingendienst van Zuid-Korea tijdens een persbriefing, zoals gerapporteerd door het lokale mediakanaal Asia Today.

De Lazarus Group, een hackorganisatie vermoedelijk afkomstig uit Noord-Korea, staat hoog op de lijst van verdachten bij de talloze hacks in verband met cryptocurrency. Alhoewel onzeker, lijken zij in opdracht van de Noord-Koreaanse regering cyberaanvallen uit te voeren, met verschillende doeleinden. De voornaamste reden lijkt het stelen van cryptocurrencies om de staatskas te spekken.

CoinsPaid, een entiteit gelinkt aan de crypto-betalingsverwerker Alphapo, heeft aangekondigd dat het afgelopen maand een aanval ter waarde van $37 miljoen heeft doorstaan. De Lazarus Group wordt verdacht van betrokkenheid bij deze aanval.

Hack nieuws

Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam
Hackers stelen meer dan €1,1 miljard aan cryptocurrency in 2024: zorgen over veiligheid nemen toe
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?