nvidia
Beurs

Nvidia kwartaalcijfers Q2 boven verwachting: Bitcoin reageert niet

De omzetcijfers van Nvidia voor Q2 2024 vielen gisteren niet tegen. CFO Colette Kress kondigde aan dat het bedrijf een omzet van 30 miljard dollar draaide in Q2, waarmee de schatting met 2 miljard dollar is verslagen. Wat dat betreft vormen de meest recente cijfers van Nvidia geen bedreiging voor de bullmarkt.

Record na record na record voor Nvidia

Op deze manier blijft Nvidia verbazen. Je zou verwachten dat het feestje een keer voorbij is en Nvidia er niet in slaagt om beter presteren dan de analisten verwachten. Maar ook ditmaal lagen de daadwerkelijke cijfers ongeveer 7% hoger dan de schattingen.

Om die reden zien we dit soort foto’s voorbij komen van de CEO van Nvidia, die het complete wereldwijde financiële systeem in de lucht houdt. Zo overdreven is het natuurlijk niet, maar Nvidia speelt wel degelijk een belangrijke rol in de bullmarkt.

Zo is het bedrijf bijvoorbeeld verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de stijgingen van de Nasdaq 100 dit jaar. Het blijft als het aan Nvidia ligt niet aan de goede cijfers van gisteren.

Ook voor het komende kwartaal voorspelt het bedrijf zelf namelijk een recordomzet van 32,4 miljard dollar. Volgens Kress is dat enthousiasme vooral het gevolg van de GPU verkopen, het enthousiasme over de nieuwe Blackwell chips en de positieve prestaties in onder andere China.

Aandeel Nvidia reageert negatief

Om te laten zien hoe hoog de verwachtingen over de kwartaalcijfers van Nvidia waren, hoeven we alleen maar naar de reactie van het aandeel te kijken. Die schoot in de na-handel van de beurs namelijk met 6,89% omlaag.

Bitcoin reageerde niet op de kwartaalcijfers van Nvidia en handelde vooral zijwaarts. De Bitcoin koers komt op het moment van schrijven binnen op 59.349 dollar en staat daarmee met 0,54% in het groen ten opzichte van gisteren.

Opvallend is dat de Nasdaq 100 met een daling van -1,18% eindigde. Dat was nog voordat Nvidia zijn kwartaalcijfers presenteerde. Het kan dus zijn dat de Amerikaanse beurs vandaag nog lager opent dan het gisteren afsloot.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Beurs nieuws

AEX koers lichtgroen in aanloop naar belangrijke week
AEX koers schiet omhoog en nadert 900 punten
AEX koers groen in aanloop naar cruciale CPI-cijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging