Bitcoin

Omzet Bitcoin in Cash-app van Square voor het eerst hoger dan Fiat-omzet

Over het eerste kwartaal van 2020 heeft de Cash-app van Square een omzet gedraaid van $222 miljoen op al zijn fiat-aangedreven services. Bitcoin heeft dit bedrag van de app overtroffen met een recordhoogte van $306 miljoen.


Cash-app doet het goed

De Cash-app van Square groeit jaarlijks over het eerste kwartaal met circa 115% wanneer gekeken wordt naar brutowinsten. Het bedrijf behaald hier mooie rendementen mee, want van de $222 miljoen omzet bleek $178 miljoen winsten te zijn. Hiermee heeft de app het beste kwartaal tot nu toe gedraaid.

De winsten van Bitcoin via de app bedroegen $7 miljoen over het eerste kwartaal van 2020. Hiermee doet de app het eigenlijk al erg goed, want over heel 2019 wist de app $8 miljoen aan winsten over Bitcoin (BTC) te behalen. Hiermee lijkt de app dit jaar de winsten van vorig jaar ruim te overschrijden, mocht deze trend zich voortzetten.


Inkomsten ruim 360% gestegen

De inkomsten vanuit Bitcoin zijn over de eerste 3 maanden (t/m 31 maart) van 2020 met 367% gestegen als deze worden vergeleken met exact dezelfde periode maar dan een jaar eerder. Een reden voor deze stijging is het aantal actieve Bitcoin-gebruikers en de alsmaar groeiende vraag vanuit de wereldwijde markt.

De totale inkomsten van Bitcoin over de eerste 3 maanden van 2020 bedroegen circa $306 miljoen. Een jaar eerder was dit bedrag nog $65 miljoen. Ook is dit bijna verdubbeld sinds het laatste kwartaal van 2019. Toen wist het bedrijf namelijk $178 miljoen aan Bitcoin-inkomsten te genereren. Hiermee zet de enorme stijging zich voor nu nog voort.


Cash-app in tijden van Corona

Volgens de CEO van Square, Jack Dorsey, is de app ondanks de wereldwijde Corona-pandemie blijven groeien. Het team achter de app hebben hier echter wel enkele updates voor uitgevoerd om het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken.

Zo is allereerst het stortingsproces vereenvoudigd. Dit door directe stortingen binnen de app mogelijk te maken. Dit is één van de belangrijkste updates geweest om een enorme groei mee te maken, aldus Dorsey.

Dit doordat gebruikers van directe stortingen ook vaker gebruik maken van meer van de andere diensten die de app aanbiedt. Dit zijn bijvoorbeeld peer-to-peer (p2p)-betalingen en Bitcoin-aankopen.

Om de app nog populairder te maken werkte Square ook samen met Twitch en Spotify. Door deze samenwerkingen konden gebruikers van de app hun favoriete creaties direct ondersteunen. Hoe de app het in de toekomst gaat doen is op dit moment nog onbekend.

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom