Bitcoin Nieuws

On-chain indicatoren voorspellen nieuwe een bull run voor Bitcoin

Verschillende on-chain indicatoren zenden momenteel sterke koopsignalen uit voor Bitcoin. Sinds het begin van 2023 is Bitcoin uitgebroken en won het al meer dan 35 procent. Als we de on-chain indicatoren mogen geloven, dan is Bitcoin op dit moment nog steeds het koopje van de eeuw.

Het koopje van de eeuw?

Voordat we beginnen is het natuurlijk belangrijk om je te beseffen dat on-chain indicatoren hun oordeel volledige baseren op het verleden. Het is allemaal geen exacte wetenschap, dus het blijft uiteindelijk speculatie, maar het is wel interessant om te bekijken wat we op basis van het verleden voor de toekomst kunnen verwachten.

accumulatie bitcoin

De eerste on-chain indicator die we oppakken is er eentje die de mate van accumulatie meet. Wat we kunnen zien is dat grote entiteiten na het omvallen van FTX in de accumulatiemodus sprongen. Meestal is dat wat we nodig hebben om een nieuwe bull run te starten, wat je kunt zien als we verder terug naar het verleden springen in de grafiek.

Is Bitcoin ondergewaardeerd?

Dan stappen we over op de zogenaamde Realized Price van Bitcoin, wat de gemiddelde waarde is waartegen alle munten voor het laatst van adres zijn gewisseld. Volgens Woo Charts handelde Bitcoin sinds het omvallen van FTX tot 13 januari onder dit niveau. Momenteel zit het er niet. boven, wat op basis van het verleden een interessante koopkans betekent.

Bitcoin mvrz

Een manier waarop we dit in beeld kunnen brengen is via de zogenaamde Bitcoin MVRV Z-score, die de huidige marktwaarde afzet tegen de Realized Price. Zodra deze indicator uit de groene zone komt, dan is er vaak sprake van het einde van een bearmarkt.

In dit geval is dat al even gebeurd, maar kregen we daarna natuurlijk nog het omvallen van FTX, waardoor dat jammer genoeg niet helemaal het geval was. Nu zijn we opnieuw bezig aan een opleving en duurt het hopelijk niet lang meer voordat alle signalen op groen springen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?
Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken
Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten