Man Miner Digging Bitcoin (BTC)
Bitcoin

Ondanks miningcrisis verwacht Canaan maar kleine omzetdaling in 2022

Canaan, de cryptocurrency-mininggigant, lijkt zich weinig aan te trekken van de huidige miningcrisis. Het bedrijf blijft ondanks de marktsituatie aanzienlijke inkomsten genereren uit crypto-operaties.

Omzet Canaan nog steeds aanzienlijk groter dan afgelopen jaren

In 2022 is de verwachte totale omzet van Canaan ongeveer 4,3 miljard Chinese Yuan. Dit komt neer op iets meer dan €581 miljoen. Alhoewel dit een aanzienlijk bedrag is, ligt deze omzet wel ongeveer 14% lager dan afgelopen jaar, toen die 4.9 miljard Chinese Yuan bedroeg, of ongeveer €735 miljoen.

De jaaromzet van Canaan in 2022 zou nog steeds aanzienlijk groter zijn dan in voorgaande jaren, met een stijging van bijna 90% ten opzichte van 448 miljoen RMB (circa €60 miljoen) in vergelijking met 2020. In 2019 bedroeg de jaaromzet van Canaan ‘slechts’ 1,4 miljard RMB, of circa €189 miljoen.

Mining-activiteiten zijn krachtige ondersteuning en aanvulling

Het succes op financieel gebied van Canaan komt omdat het bedrijf zijn eigen mining-activiteiten heeft gelanceerd. Hierdoor werden hun diensten buiten de productie van crypto-miners uitgebreid. Het bedrijf verklaarde hier het volgende over:

Wij zijn medio 2021 begonnen met onze mijnbouwactiviteiten. Een van onze overwegingen is dat wanneer er een tekort is aan de vraag naar mijnbouwmachines, we een deel van onze voorraad in onze mijnbouwactiviteiten kunnen inzetten om extra inkomsten te genereren. We balanceren ons machinegebruik door crypto-mining en onze mining-activiteiten dienen als een krachtige ondersteuning én aanvulling op de verkoop van mining-apparatuur.

Als slot is het opvallend te noemen dat Canaan zo’n goed jaar achter de rug heeft ondanks dat de crypto-mining-industrie een grote crisis door heeft gemaakt. Veel bedrijven hebben bijna al hun geminde crypto’s gedurende het jaar heen moeten verkopen om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Ook zijn er diverse crypto-miningbedrijven gedurende het jaar heen failliet gegaan, waaronder ook Argo Blockchain en Core Scientific. Het is nog niet bekend wat de komende jaren gaat bieden op het gebied van crypto-mining.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?