Ripple, XRP
Nieuws

Onderzoeksbureau brengt positief rapport uit over Ripple Ledger

XRP maakt in de afgelopen dagen een heropleving door. Uit onderzoek vanuit crypto analyse bedrijf Messari blijkt de ledger er ook goed voor te staan, wat de lange termijn prognoses van het project alleen maar beter op de kaart zet. In het artikel van vandaag behandelen we een aantal (van de vele) punten die in het onderzoek naar voren kwamen.

Belangrijke hoogtepunten uit het derde kwartaal van de XRP Ledger

In het derde kwartaal meldde Messari een netto groei van ongeveer 125.000 accounts op de XRP Ledger (XRPL), waardoor het totaal nu 4,81 miljoen bedraagt. De aanwas van nieuwe adressen steeg met 14,6%, terwijl het aantal verwijderde adressen met 68,3% afnam. Tussen 30 juli en 13 augustus registreerde het netwerk een dagelijkse activiteit van gemiddeld 122.000 ontvangstadressen. Dit is gemiddeld 3,3 keer meer dan het dagelijkse gemiddelde van het hele kwartaal.

Daarnaast kende de gedecentraliseerde exchange (DEX) van XRPL een kwartaalgroei van bijna 400% in handelsvolume. Op technisch vlak heeft de XRPL belangrijke verbeteringen doorgevoerd, waaronder de introductie van geautomatiseerde marktmakers en de Clawback-functie. Deze vernieuwingen versterken de liquiditeit en bevorderen regelgevingsconformiteit. Het rapport benadrukt ook het Xahau Network als een baanbrekende innovatie, bedoeld om de XRPL te transformeren door het mogelijk maken van snelle, veilige en kostenefficiënte smart contracts.

Conclusie Messari rapport

Samenvattend heeft Messari een overwegend positief beeld van de XRP Ledger voor het derde kwartaal van 2023. Met technologische vooruitgang, een groeiende marktkapitalisatie en een toename in accountactiviteit lijkt het vertrouwen van investeerders en handelaren in XRP toe te nemen. Dit kan op termijn een positieve invloed hebben op zowel de vraag naar als de prijs van de munt.

IPO geruchten

Ander nieuws dat de XRP prijs lijkt te laten stijgen zijn geruchten over een beursgang. In de aanloop naar de Swell-conferentie van Ripple op 8 en 9 november groeien de geruchten over een mogelijke Initial Coin Offering (IPO). Een bevestiging van deze geruchten tijdens de conferentie kan een sterke impuls geven aan de XRP-koers. De markt kijkt gespannen toe, aangezien een dergelijke aankondiging verstrekkende gevolgen kan hebben voor de waarde en toekomst van de digitale valuta.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?