Exchange,, Trending

Onlangs gehackte exchange Cryptopia vraagt Amerikaanse faillissementsbeveiliging aan

De onlangs gehackte cryptocurrency exchange Cryptopia is eerder deze maand al in liquidatie gegaan. Nu heeft het een faillissementsbescherming aangevraagd in de Verenigde Staten (VS).


Curator Cryptopia

De curator van Cryptopia, Grant Thornton New Zealand, heeft aangekondigd dat het stappen heeft genomen om de gegevens van Cryptopia te behouden. Deze worden momenteel gehost op servers in Arizona.

Dit doen zij omdat het zonder deze informatie onmogelijk is om individuele posities af te lossen met de valuta’s van Cryptopia. Verwacht wordt dat binnen enkele maanden bepaalt is hoe de verdeling tot rekeninghouders zal worden gemaakt.


Faillissementsgerechtshof

Het faillissementsgerechthof in New York gaf afgelopen vrijdag een bevel aan Cryptopia waarin het tot 7 juni 2019 een noodoproep gaf voor een voorlopige voorziening.


Compensatie van $2 miljoen

In een rapport dat afkomstig is van Bloomberg, wil het hostingbedrijf in Arizona de diensten met Cryptopia beëindigen. Het hostingbedrijf is op zoek naar een compensatie van ongeveer $2 miljoen Amerikaanse dollar. Liquidators zijn bang dat vitale gebruikersgegevens van de exchange onherstelbaar verloren zullen gaan wanneer dit niet wordt betaald. De vraag is echter of dit betaald kan worden nadat de exchange is getroffen door de hack.

Het bedrijf heeft nog tevergeefs geprobeerd om een doorstart te maken, totdat het in liquidatie ging eerder deze maand. Toen bleek dat de exchange haar bedrijfsactiviteiten toch stil zou gaan leggen. Nu blijkt dat het toch een onmogelijke opgave is om een doorstart te maken en dus heeft het bedrijf een faillissementsbescherming aangevraagd.