Onlangs gehackte & heropende crypto exchange Cryptopia stopt toch


Cryptopia, de onlangs gehackte cryptocurrency exchange die hierna haar activiteiten had opgepakt, stopt er nu toch mee.


Activiteiten stopzetten

Het leek er even op dat de cryptocurrency exchange de hack zou overleven. Dit doordat de exchange haar activiteiten weer had gestart. Nu heeft de curator laten weten dat de exchange toch haar activiteiten opnieuw zou moeten stoppen. Het bedrijf bevestigd dit nieuws via het sociale media platform van Twitter.


Website offline

De website van de exchange ging plotseling offline, zonder een boodschap vanuit het bedrijf. Hierdoor leek het er allereerst op alsof de exchange opnieuw was gehackt. Hetzelfde gebeurde namelijk in januari, toen de exchange werd gehackt.

Volgens een analysebedrijf van blockchaingegevens werd er voor $16 miljoen in Ethereum (ETH) en diverse ERC-20 tokens buitgemaakt in deze aanval. Zo’n 2 maanden later maakte de exchange een doorstart en werden de handelsservices hervat. De exchange had echter nog wel last van bankproblemen. Deze konden helaas niet meer worden opgelost.Ernstige impact

Na uitgebreid onderzoek door het bedrijf is er besloten dat de hack een te ernstige impact heeft achtergelaten op de bedrijfsactiviteiten. De inspanningen van het bestuur om zowel de kosten te drukken als de inkomsten weer te verhogen, mochten helaas niet baten. Daarom is er besloten dat liquidatie en hierbij opzegging van de onderneming het beste was voor alle belanghebbenden.

De exchange is nu bezig om al haar bezittingen veilig te stellen, ten voordele van alle belanghebbenden bij het bedrijf. Hiernaast worden er nog diverse onderzoeken uitgevoerd terwijl de handel in cryptocurrencies wordt stopgezet. Dit proces zal nog enkele maanden in beslag gaan nemen, aldus het bedrijf.


Niet iedereen tevreden

Alhoewel niet alle reacties op hun social media negatief is, zijn er veel gebruikers die klachten indienen. Zo zouden klanten momenteel geen geld kunnen opnemen. Sommige klanten gaan zelfs zo ver dat ze dreigen om juridische stappen te nemen. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op deze reacties.

Newsbit Telegram

Volg ons telegram kanaal en discussieer mee! @newsbit_crypto

JOIN Close