crypto stijgt
Altcoin

Ontdek de cryptomunt die 85% steeg in slechts 5 dagen

De lancering van Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) heeft een golf van optimisme teweeggebracht in de cryptomarkt. Ondanks dit optimisme hebben veel cryptokoersen toch een daling ervaren.

Echter, te midden van deze algemene neerwaartse trend, is er een project dat uitzonderlijk goed blijft presteren: Sui (SUI), een recent ontwikkeld smart contract platform. Dit platform heeft een indrukwekkende groei laten zien, waarbij de waarde van SUI steeg van ongeveer $0,77 op 10 januari naar een lokale piek van $1,43 binnen slechts vijf dagen.

Insta banner

Wat is Sui?

Sui, een recent ontwikkelde Layer-1 blockchain, streeft vergelijkbare doelen na als Ethereum (ETH) maar blinkt uit in het snel, veilig en toegankelijk verhandelen van digitale activa. Wat Sui onderscheidt, is zijn buitengewone prestatiecapaciteit: het verwerkt tot 120.000 transacties per seconde, waarmee het vele concurrenten overtreft.

Een sleutelfactor in deze efficiëntie is het innovatieve consensusmechanisme van Sui, Narwhal-Tusk genaamd. Dit mechanisme is ontworpen voor een effectieve en veilige consensusbereiking. Daarnaast introduceert Sui’s algoritme het concept van horizontale schaalbaarheid, een strategie die afwijkt van de traditionele verticale schaalbaarheidsbenadering, waarbij de focus ligt op het verhogen van de capaciteit van individuele nodes.

Koersverloop Sui

De SUI-token werd in mei 2023 gelanceerd en bereikte direct bij de lancering een all-time high (ATH) van $2,16. Echter, in de daaropvolgende maanden, te midden van een bearish marktsituatie, daalde de waarde van de munt aanzienlijk, tot een dieptepunt van $0,40 in oktober.

Deze trend keerde echter om met de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat een positieve omslag in het marktsentiment teweegbracht.

Deze verandering benadrukte het potentieel van Sui: binnen slechts drie maanden steeg de waarde van de token met meer dan 250%. De uitzonderlijke efficiëntie die het Sui-netwerk heeft gedemonstreerd, plaatst het als een serieuze concurrent onder de andere smart contract platformen.

Ook Ethereum Classic staat in de schijnwerpers

Een andere altcoin die recentelijk opviel, is Ethereum Classic (ETC). Deze munt heeft de aandacht getrokken door een indrukwekkende waardestijging van ongeveer 75% in slechts enkele dagen. De plotselinge groei van Ethereum Classic lijkt samen te hangen met speculaties rondom de mogelijke introductie van een Ethereum ETF.

Na de goedkeuring van de Bitcoin ETF op 10 januari, ervoer ETC een significante waardestijging van ongeveer 30%, samen met een opmerkelijke toename van bijna 300% in handelsvolume. Deze ontwikkelingen suggereren een groeiend vertrouwen van investeerders in Ethereum Classic, mede geïnspireerd door de recente ontwikkelingen in de bredere cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Sui of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?