crypto prijs stijgt
Altcoin

Deze cryptomunt steeg in een week tijd met 75% – Is dit slechts het begin?

Eén bepaalde cryptomunt trok recentelijk bijzonder veel aandacht: Ethereum Classic (ETC). Dit project, dat in 2016 is afgesplitst van het grotere Ethereum (ETH), heeft namelijk een opmerkelijke stijging doorgemaakt.

In de afgelopen dagen steeg de waarde van de munt met ongeveer 75%, culminerend in een lokale piek van $32. Dit roept de vraag op: wat is de reden achter deze plotselinge en aanzienlijke waardestijging van Ethereum Classic?

Waarom is Ethereum Classic zo hard gestegen?

De recente waardestijging van Ethereum Classic (ETC) hangt samen met speculaties rondom een Ethereum exchange-traded fund (ETF). Door de introductie van diverse Bitcoin (BTC) Spot fondsen krijgen Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, en zijn varianten meer aandacht in deze sector. Vanwege de relatief kleinere marktkapitalisatie van Ethereum Classic leidt de toegenomen vraag naar deze munt tot aanzienlijke koersschommelingen.

Na de goedkeuring van de Bitcoin ETF op 10 januari, ervoer ETC een waardestijging van ongeveer 30%, terwijl het handelsvolume met bijna 300% toenam. Deze significante toename in het handelsvolume duidt op een groeiende interesse van investeerders in ETC.

De recente ontwikkelingen laten maar weer eens zien hoe de bewegingen van Bitcoin en andere grote cryptocurrencies vaak een domino-effect hebben op kleinere altcoins, waaronder ETC. Het is de verwachting dat in aanloop naar evenementen zoals de halving, de activiteit en interesse in de crypto markt verder wordt aangewakkerd, wat kan resulteren in prijsstijgingen.

Chainlink (LINK), een andere altcoin, heeft recent uitstekende prestaties laten zien. Zelfs tijdens de correctiefase van de crypto markt toonde dit project een opvallende weerbaarheid. Dit is onder meer te zien aan de lokale piek in de koers, die $15,98 bereikte, wat duidt op een groeiend positief sentiment over Chainlink.

Het blockchain analyseplatform Santiment rapporteerde bemoedigende on-chain statistieken voor Chainlink, waaronder een aanzienlijke vermindering van LINK tokens op beurzen. Deze trend van verminderde beschikbaarheid van tokens op exchanges wordt vaak beschouwd als een gunstig teken.

Het kan de verkoopdruk verlichten en bijdragen aan een opwaartse koersbeweging. Zowel investeerders als analisten richten hun aandacht nu op de potentiële stijging van de Chainlink prijs naar de weerstandsgrens van $20, wat een toename van bijna 30% zou betekenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum Classic of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken bizarre winsten deze week
Spot Bitcoin ETF’s: De voorbode van een financiële revolutie
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen