Regulatie

Ontwikkeling backend van Digitale Yuan is voltooid

Volgens de voormalige vice-voorzitter van de nationale raad voor het socialezekerheidsfonds van de People’s Bank of China (PBoC) is de backend-architectuur van de Digitale Yuan nu voltooid.


Fintech Forum 2020

Dit werd bekend gemaakt tijdens het online georganiseerde ‘Fintech Forum 2020’, dat door het Tencent Fintech onderzoeksinstituut werd georganiseerd.

China werkt hard aan het creëren van een betalingsinfrastructuur waarin de vele aantallen cryptocurrencies die op het moment worden ontwikkeld en mogelijk al bestaan worden gebundeld. Volgens de oud vice-voorziter zal een dergelijk systeem een omgeving creëren in de digitale valuta voor een gezonde concurrentie en tevens mogelijkheden tot samenwerkingen.

Het is dan ook niet raar dat dit nu een groot onderwerp is geworden. Door de wereldwijde COVID-19-pandemie is zowel de interesse als concurrentie in deze digitale valuta’s gestegen. Veel techreuzen én regeringen tonen belangstelling voor de creatie van een dergelijk systeem, waarvan het Libra-project van Facebook een grote en bekende is.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Testfase Digitale Yuan

De Digitale Yuan wordt op dit moment uitgebreid getest en bevindt zich dan ook logischerwijs nog in de testfase. Hiernaast is in China een start gemaakt met het opstellen van nieuwe wetten, of aanpassen van de huidige wetten, die de lancering én de implementatie van deze nieuwe digitale valuta zullen ondersteunen.

Grote bedrijven werken naar verluidt samen met de People’s Bank of China om de digitale valuta een succes te maken. Dit zijn bedrijven zoals Alibaba, China Merchants Bank (CMB), Huawei en Tencent.

Alhoewel het nog niet precies bekend is wanneer de nieuwe digitale valuta zal worden gelanceerd, is het vrij zeker dat dit de allereerste door de staat gesteunde digitale valuta zal zijn die gelanceerd wordt, wereldwijd.