koers crasht, koers crash
Regulatie

Onverwachtse nieuwe renteverhogingen Amerikaanse centrale bank?

Federal Reserve voorzitter Jerome Powell zegt dat zijn Amerikaanse centrale bank momenteel voorzichtig te werk gaat, maar niet zal aarzelen om de rente nog verder te verhogen als dat nodig blijkt te zijn om de inflatie terug te brengen naar de gewenste 2,0 procent. “Als het nodig is om de duimschroeven nog strakker aan te draaien, dan zullen we niet aarzelen”, aldus een strenge Powell tijdens de International Monetary Fund conferentie in Washington.

Maar wat betekenen die uitspraken voor de bitcoin koers richting het einde van 2023?

Lastige situatie voor Federal Reserve en Bitcoin

Laten we beginnen met de woorden dat het momenteel niet makkelijk is om de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank te zijn. Aan de ene kant is er het risico dat de inflatie verder uit de hand loopt als de Federal Reserve zijn strenge rentebeleid laat varen, terwijl er aan de andere kant mogelijk een recessie volgt als de rente te lang op dit verhoogde niveau blijft.

“We blijven voorzichtig, zodat we zowel het risico van misleiding op het gebied van de inflatie als het risico van een te streng beleid kunnen aanpakken”, zo sprak Powell tijdens het evenement.

Als gevolg van zijn uitspraken schoten de rentes op Amerikaanse staatsobligaties weer wat omhoog. Al is het ook mogelijk dat ze stijgen omdat investeerders steeds minder interesse hebben in het opkopen van de langlopende schulden van de Amerikaanse overheid.

Waarom?

Omdat de Amerikaanse overheid steeds meer schulden moet maken om zichzelf te kunnen financieren, wat betekent dat de lange-termijn waarde van de Amerikaanse dollar daalt. Wie is er immers in geïnteresseerd om over een periode van 30 jaar Amerikaanse dollars vast te houden?

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Voor de bitcoin koers zijn we op een cruciaal moment in de cyclus aangekomen. De afgelopen weken presteerde de grootste digitale munt van de markt fantastisch, vooral als gevolg van het enthousiasme over de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

We moeten echter waken voor het moment dat de hype rondom de ETF gaat liggen en de macro-economische situatie weer naar de voorgrond komt.

Voor nu lijkt er nog altijd een redelijk risico te zijn op een significante verzwakking van Westerse economieën, waar de bitcoin koers waarschijnlijk ook onder zal lijden. Het eventuele beginnen van een nieuwe bullmarkt van bitcoin zal ook grotendeels van de ontwikkeling van deze situatie afhangen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Brazilië komt met een belasting van 15% op crypto-inkomsten uit buitenlandse exchanges
Wijst deze stap van de SEC op een goedkeuring van Spot Bitcoin ETF op 10 Januari 2024?
Cristiano Ronaldo aangeklaagd in Florida in verband met Binance-promotie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen