recessie
Bitcoin, Regulatie

Onzekerheid over renteverlagingen door de Fed — Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De financiële markten, inclusief de cryptomarkten, zijn gespannen in afwachting van een mogelijke renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve.

Echter, niet iedereen is overtuigd van de omvang van deze verwachte verlagingen. Justin Elliot, portfoliomanager bij Caldwell Investment Management, waarschuwde in een interview met Bloomberg dat de markt mogelijk te optimistisch is in haar verwachtingen.

“De markt prijst momenteel 100 basispunten aan renteverlagingen in tegen het einde van het jaar, maar dit is potentieel riskant en mogelijk voorbarig; er is geen concrete basis om dit te ondersteunen,” aldus Elliot.

Rentedalingen geen garantie

Elliot wijst erop dat de inflatie weliswaar afneemt, maar hij benadrukt dat de economie sterker presteert dan vaak wordt gedacht. Dit schept onzekerheid over de mogelijkheid van renteverlagingen. Hij beschrijft de Amerikaanse consumptie als “redelijk sterk,” en zolang dat het geval is, ziet Elliot geen reden om te verwachten dat de Fed de rente agressief zal verlagen, zoals velen in de cryptosector hopen.

Lagere rentes zijn gunstig voor risicovolle activa zoals crypto, terwijl hoge rentes, zoals die nu het geval zijn, investeerders meestal naar veiligere activa zoals staatsobligaties doen neigen.

Toch is de hoop op renteverlagingen door de Fed niet ongegrond. Andre Dragosch, hoofd onderzoek bij ETC Group, stelt dat “de Amerikaanse inflatie naar verwachting blijft dalen, wat het argument voor renteverlagingen door de Fed verder versterkt.”

Inflatie blijft dalen

Deze hoop kreeg een extra impuls door de nieuwe inflatiecijfers die op 14 augustus door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) werden vrijgegeven. Uit deze cijfers bleek dat de inflatie is gedaald tot het laagste niveau sinds 2021. Ondanks dit positieve nieuws, daalde de Bitcoin-koers echter na de bekendmaking.

Of de Fed daadwerkelijk de rente zal verlagen, blijft onzeker. De verwachting is nog steeds dat de Fed volgende maand de eerste rentedaling zal doorvoeren. Binnen de cryptosector heerst de bredere consensus dat renteverlagingen cruciaal zijn voor de verdere groei van Bitcoin. Zoals Zach Pandl van Grayscale opmerkte:

“Renteverlagingen zijn waarschijnlijk een noodzakelijke voorwaarde voor een aanhoudende verzwakking van de Amerikaanse dollar en een katalysator voor Bitcoin om zijn recordhoogtes opnieuw te benaderen.”

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt