turkije
Exchange

Ook Coinbase, Gate en KuCoin willen naar Turkije uitbreiden

Vorige week berichtten we al dat bijna 50 cryptobedrijven interesse hadden om zich in Turkije te vestigen. Inmiddels hebben enkele grote namen zich bij die lijst gevoegd. Onder andere Coinbase, Gate.io en KuCoin overwegen zich te registreren in Turkije.

Groeiende belangstelling voor de Turkse cryptomarkt

De Turkse regering heeft onlangs maatregelen genomen om meer regelgevende duidelijkheid te bieden voor cryptodiensten, wat de weg heeft vrijgemaakt voor bedrijven zoals Coinbase en KuCoin om hun diensten in Turkije te lanceren.

Sinds vorige week is het aantal bedrijven dat zich in Turkije wil registreren, gestegen van 47 naar 76. De interesse van exchanges zoals Coinbase, Gate.io en KuCoin kwam kort nadat andere grote namen zoals Binance, Bitfinex en OKX zich bij de lijst hadden gevoegd. De aantrekkingskracht van de Turkse markt is begrijpelijk.

Volgens een rapport van Chainalysis uit september 2023 heeft Turkije de grootste cryptomarkt in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het land overtreft zelfs grote markten zoals de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië in termen van verhandeld cryptovolume.

Naast de grote internationale exchanges overwegen ook andere bekende namen zoals BingX, Nexo en Crypto.com zich in Turkije te registreren. Ook lokale exchanges zoals BtcTurk en Midas staan op de lijst, wat de toenemende belangstelling voor de Turkse cryptomarkt onderstreept.

Turkse crypto sector maakt grote stap

De nieuwe richtlijnen van Turkije zijn streng, en cryptobedrijven moeten aan diverse eisen voldoen om hun diensten in het land te mogen aanbieden. Dit omvat onder andere het rapporteren van inbeslagnames van crypto-activa en het samenwerken met de autoriteiten bij juridische kwesties. Deze nieuwe Turkse regelgeving is vergelijkbaar met die in andere delen van de wereld, zoals in de Europese Unie.

Deze ontwikkelingen markeren een belangrijke stap voor Turkije. Ze laten zien dat de Turkse cryptosector volwassener wordt en daardoor aantrekkelijker wordt voor grote spelers. Bovendien biedt dit Turkse consumenten meer keuzemogelijkheden uit een breder scala aan diensten en producten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Exchange nieuws

$CATI en $HMSTR komen op Bybit: Nieuwe games op de TON Blockchain
Bitget sluit miljoenencontract met La Liga als officiële cryptopartner
Voormalig Binance-CEO Changpeng Zhao komt vrij op 29 september
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom