Op Ethereum gebaseerd videonetwerk gebruikt Zoom voor live streaming

De op Ethereum gebaseerde app voor sociale media, Pepo, heeft zich verenigd met het video platform Zoom. Hierdoor kan het livestreaming mogelijk maken.


Pepo gebruikt Zoom voor live streaming

Op dit moment is de dienst genaamd ‘Pepo Live Events’ alleen beschikbaar als beta versie. Het is nog onduidelijk waneer de volledige versie live gaat.

Alleen beheerders van de Pepo community kunnen nu nog live streamen. Echter kan wel iedereen deelnemen aan de live evenementen. Verder worden alle evenementen die op het platform worden gestreamd, opgenomen. Deze opnames hebben een tijdslimiet van drie uur.

Pepo’s beslissing om Zoom te gebruiken suggereert dat er een grote naar live streaming-services. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de lockdown door het coronavirus. Nederlanders maar ook inwoners van andere landen hebben nog nooit zo veel gebruik gemaakt van Zoom en andere streaming diensten.

De app werd afgelopen oktober gelanceerd op DevCon 5. Pepo gebruikt het OST-platform om gebruikers in staat te stellen elkaar te belonen in zijn eigen Pepo munt. Dit is een ERC-20 die 1 op 1 is gekoppeld aan de OST-munten.


De coronavirus lockdown biedt voordelen voor video diensten

Met zoveel mensen die tijd thuis zitten tijdens de COVID-19-pandemie, hebben platforms voor videoconferenties zowel in gebruikers als in aandelenkoersen een enorme stijging gezien.

Opvallend is wel dat veel investeerders niet zo goed onderzoek hebben gedaan waar ze in investeren. Kuddes investeerders hebben per ongeluk geïnvesteerd het niet-gerelateerde gamebedrijf Zoom Technologies ($ZOOM) in plaats van de videodienst met de naam ‘Zoom Video Communications’.

De verwarring zorgde ervoor dat de verkeerde investering ‘Zoom Technologies’ met ongeveer 700% steeg in ongeveer een maand tijd voordat de New York Securities and Exchange Commission $ZOOM op 27 maart stopzette. Twitter-gebruiker ADPOY1 heeft gereageerd op de actie van de SEC:

“Wanneer de handel wordt hervat, wordt de dump episch.”

Zoom komt onder vuur door zwakke privacy

De toename van het gebruik van Zoom ging gepaard met meer onderzoek door beveiligingsonderzoekers. Daarnaast is er op 19 maart een waarschuwing gepubliceerd door het non-profit bedrijf Electronic Frontier Foundation (EFF). Dit was een waarschuwing voor de gebruikers van het video-conferentieplatform.

De EFF waarschuwt dat Zoom beheerders toegang hebben tot gedetailleerde informatie over de gebruikers van het platform. Bovendien hebben ze toegang tot de volledige video-, audio- en chat transcripties. Dit geldt voor alle oproepen die met behulp van de software door de gebruikers opgenomen zijn.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken