openai
Blockchain

OpenAI sluit AI-detector af vanwege lage nauwkeurigheid

Op een stille wijze heeft toonaangevende kunstmatige intelligentie-organisatie OpenAI de stekker uit zijn AI-detectiesoftware getrokken vanwege een lage nauwkeurigheid.

Tool had te lage nauwkeurigheid

De AI-classificator, ontwikkeld door OpenAI en oorspronkelijk gelanceerd op 31 januari, had als doel gebruikers zoals docenten en professoren te ondersteunen bij het onderscheiden van door mensen geschreven tekst en door AI gegenereerde tekst.

Volgens de oorspronkelijke blogpost die de lancering van de tool aankondigde, is de AI-classificatie echter op 20 juli stopgezet:

Vanaf 20 juli 2023 is de AI-classificatie niet langer beschikbaar vanwege de lage nauwkeurigheid.

De link naar de tool werkt niet meer, en de notitie gaf slechts beknopte uitleg over de reden voor de stopzetting ervan. Niettemin heeft het bedrijf verduidelijkt dat ze actief op zoek zijn naar nieuwe en doeltreffendere methoden om AI-gegenereerde inhoud te identificeren. De notitie meldde het volgende:

Wij werken eraan om feedback op te nemen en onderzoeken momenteel effectievere herkomsttechnieken voor tekst, en hebben toegezegd mechanismen te ontwikkelen en in te zetten waarmee gebruikers kunnen begrijpen of audio of visuele inhoud door AI wordt gegenereerd.

Detectietool niet volledig betrouwbaar

Vanaf het begin heeft OpenAI duidelijk gemaakt dat de detectietool foutgevoelig was en niet als “volledig betrouwbaar” beschouwd kon worden.

Het bedrijf gaf aan dat de AI-detectietool beperkingen had, waaronder “zeer onnauwkeurig” zijn bij het verifiëren van tekst met minder dan 1.000 tekens en “met vertrouwen” door mensen geschreven tekst kon identificeren als door AI gegenereerd.

De classifier is het nieuwste product van OpenAI dat onder de loep wordt genomen.

Op 18 juli publiceerden onderzoekers van Stanford en UC Berkeley een studie waaruit bleek dat het vlaggenschipproduct van OpenAI, ChatGPT, significant slechter werd naarmate het ouder werd.

Onderzoekers ontdekten als slot dat het vermogen van ChatGPT-4 om priemgetallen nauwkeurig te identificeren in de loop van de afgelopen maanden was gedaald van 97,6% naar slechts 2,4%. Bovendien zagen zowel ChatGPT-3.5 als ChatGPT-4 een aanzienlijke afname in het kunnen genereren van nieuwe regels code.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?