Bitcoin Nieuws

Oprichter van ProtonMail suggereert dat zijn bedrijf Bitcoin niet zal blijven vasthouden

De oprichter én tevens CEO van ProtonMail, Andy Yen, heeft zijn twijfels geuit over de vraag of zijn bedrijf in de toekomst Bitcoin (BTC) zal blijven aanhouden. De huidige toestand van de cryptomarkten baren hem naar verluidt zorgen.

BTC-betalingen mogelijk sinds 2017

In 2017 kocht ProtonMail voor het eerst BTC. Het bedrijf is een end-to-end versleutelde e-mailprovider die wereldwijd door miljoenen gebruikers gebruikt wordt. Het bedrijf verdiend zijn geld door abonnementen aan te bieden, variërend van €0 tot €11.99 per maand.

Bitcoin wordt ook sinds 2017 geaccepteerd als vorm van betaling voor zijn abonnementen, toen versie 3.11 van ProtonMail gelanceerd werd. ProtonMail verklaarde hier destijds het volgende over:

Wij hebben het betalingssysteem ontworpen om naadloos te werken, zodat Bitcoin-betalingen automatisch worden omgezet in ProtonMail-tegoeden die kunnen worden gebruikt om upgrades te betalen, facturen te betalen of uw account op te waarderen. Deze functie heeft lang op zich moeten laten wachten, dus wij zijn blij dat deze eindelijk geïntroduceerd kan worden.

Intern debat over aanhouden BTC

In eerste instantie beschouwde het bedrijf het aanhouden van cryptocurrencies als een afdekking tegen onzekerheden en kwetsbaarheden van de traditionele financiële sector. Naar verluidt houdt het bedrijf dan ook een aanzienlijk deel van zijn reserves in de top cryptocurrency: Bitcoin.

De recente marktsituatie heeft echter voor enkele twijfels gezorgd bij de oprichter van ProtonMail over of het bedrijf in de toekomst BTC zal blijven vasthouden. Volgens Yen wordt er intern een debat gevoerd over dit onderwerp. Er is dan ook nog geen zekerheid of de aangehouden BTC wel of niet verkocht zal worden. Het is ook een mogelijkheid dat het bedrijf slechts een deel van zijn BTC-voorraad zal verkopen.

Eén van de factoren die voor twijfel heeft gezorgd is de toenemende hoeveelheid van fraude gerelateerde crypto-zaken. Bovendien verklaarde Yen dat de kortstondige interesse in crypto cyclisch en kortstondig is. Dit leidt volgens Yen tot pieken en crashes die de cryptomarkten elke 3 tot 4 jaar verpletterd. Yen verklaarde tijdens een interview het volgende:

Mensen zullen geen geloof en vertrouwen hebben in een activaklasse als deze vaak 80% crashcycli heeft. Wij hebben de crashcycli nodig om in de loop van de tijd steeds minder ernstig te worden, maar dat gebeurt tot op heden gewoon niet.

Integratie van Lightning Network-betalingen

Toch zijn er enkele dingen die gedaan kunnen worden om de problemen op te lossen. Volgens Yen is er een meer robuuste moderatie nodig binnen de cryptosector. Ook zelfregulering is een belangrijk onderwerp, aangezien Yen tegen regulering van wetgevers is.

Dat Yen nu echter twijfelt over BTC betekent niet automatisch dat zijn bedrijf geen crypto-betalingen meer zal accepteren. Volgens diverse rapporten zou het bedrijf als slot juist zelfs bezig zijn om Lightning Network-betalingen op hun platform te integreren.

Bitcoin nieuws

Bitcoin winnaar tijdens bankencrisis, maar geen hedge voor Amerikaanse dollar
Rustig weekend of opleving naar 30.000 dollar voor Bitcoin?
Dwpbank wil crypto aanbieden aan 1.200 Duitse banken
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?