Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Optimisme in de cryptomarkt: Miljoenen instroom voor Bitcoin ETF’s

De cryptomarkt toont opnieuw optimisme, met duidelijke signalen van groeiende interesse in Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika. Volgens Wu Blockchain hebben deze fondsen gedurende acht opeenvolgende dagen een netto-instroom ervaren. Op 22 mei alleen al bedroeg deze instroom meer dan $150 miljoen, wat aangeeft dat institutionele beleggers weer actief zijn.

Het fonds van vermogensbeheerder BlackRock had op 22 mei de grootste instroom, met een bedrag van $92 miljoen. Ook Fidelity zag met zijn fonds, Wise Origin Bitcoin ETF, een aanzienlijke instroom van $75 miljoen.

Sinds de goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de lancering op 11 januari, hebben de Bitcoin ETF’s een aanzienlijke impact gehad op de cryptomarkt. Dit leidde onder andere tot een nieuwe all-time high (ATH) van ongeveer $73.700 in maart.

Ethereum ETF lancering

De recente instromen zijn deels te danken aan de verwachte goedkeuring van een Ethereum (ETH) Spot ETF. Door dit nieuws steeg de waarde van Ethereum al met 29% in de week voorafgaand aan de goedkeuring.

De daadwerkelijke lancering van de ETF’s hangt echter nog af van de goedkeuring van een S-1 document. Analisten verwachten dat deze procedure enkele weken tot maanden kan duren. Een nieuwe koersbeweging wordt pas bij de daadwerkelijke lancering verwacht.

Welke ETF’s zijn de volgende?

Na de goedkeuring van Spot Ethereum ETF’s door de SEC, doen geruchten de ronde over mogelijke ETF-lanceringen voor andere cryptomunten. Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered Bank, voorspelt dat de SEC tegen 2025 ETF’s voor Solana (SOL) en Ripple (XRP) zou kunnen goedkeuren.

Kendrick gelooft in de komst van Solana- en XRP-ETF’s, maar verwacht geen goedkeuring in 2024 vanwege de complexiteit van het proces. Zijn voorspellingen zijn niet uit de lucht gegrepen; eerder dit jaar voorspelde hij correct de lancering van de Ethereum ETF. Kendrick benadrukt dat de goedkeuring van de ETH Spot ETF impliceert dat de SEC Ethereum niet als een effect beschouwt, wat de weg vrijmaakt voor ETF’s van andere cryptomunten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken