bitcoin trader
Bitcoin

Optimisme over renteverlagingen keert terug, maar Bitcoin koers blijft dalen

Bitcoin schoot gisteren heel even omhoog na de positieve inflatieprint uit de Verenigde Staten. Dat optimisme op de markt duurde vreemd genoeg niet lang, want vrij kort na de stijging naar 59.500 dollar, viel de Bitcoin koers weer terug naar het huidige niveau van ongeveer 57.000 dollar.

Ondanks dat neemt het optimisme over het rentebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve toe en dat is in theorie positief voor Bitcoin.

Het optimisme keert terug

De onderstaande grafiek van Bloomberg laat zien dat de markt op dit moment weer een stuk optimistischer is over het rentebeleid van de Federal Reserve dan een paar maanden geleden.

Op 30 april rekende de markt op ongeveer twee renteverlagingen richting begin 2025 (zwarte lijn). Inmiddels zijn die verwachtingen aangepast, lijkt een renteverlaging in september een zekerheid en ziet de markt voor begin 2025 een rente van 4,5% op de borden verschijnen (blauwe lijn).

Dat staat nog altijd in schril contrast met de extreem positieve verwachtingen van begin 2024, want op 2 januari rekende de markt op een gigantische hoeveelheid renteverlagingen (grijze lijn). Op dat niveau zitten we nog niet, maar het spreekwoordelijke tij begint langzaam te keren.

De werkloosheid loopt op

Het idee dat de inflatie nu eindelijk onderweg is naar de gewenste 2,0% wordt versterkt door de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die bleef lange tijd extreem veerkrachtig en leek zich weinig aan te trekken van het strenge beleid van de Federal Reserve.

Nu zien we ook de arbeidsmarkt langzaam versoepelen en begint de algehele Amerikaanse economie af te koelen.

Daarmee is de klus van de Federal Reserve nog niet geklaard, want nu begint het grote balans-spel. De inflatie moet terug naar 2,0% maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de Amerikaanse economie.

Het is nu aan de Federal Reserve om het juiste rentepad te bewandelen, zonder dat we straks in een recessie terechtkomen. Dat is ook voor Bitcoin en de rest van de financiële markt cruciaal. Een recessie zou in theorie namelijk ook roet in het eten kunnen gooien (voor de mensen die hopen op een verlengde bullmarkt).

Kortom: met het inflatierapport van gisteren is een stap in de juiste richting gezet, maar we zijn er nog lang niet. Het wordt interessant om te zien hoe de koersen hier de komende dagen op reageren als ook de verkoopdruk van de Duitse overheid wegvalt en de angst met betrekking tot Mt. Gox vermindert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt