Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

‘Overgrote meerderheid’ van instellingen zal crypto bezitten tegen 2026

De crypto-industrie kreeg een flinke dosis goed nieuws. Een nieuwe Fidelity-enquête suggereert dat een massale institutionele adoptie op komst is. Het aantal institutionele beleggers (vermogensbeheerders, stichtingen enzovoort) dat crypto-activa bezit, is drastisch gegroeid. Volgens een nieuwe enquête van Fidelity Digital Assets zal deze trend bovendien in de toekomst aanhouden.


Drastische groei institutionele beleggers

Volgens het onderzoek is circa 70% van de institutionele beleggers van plan om in de nabije toekomst digitale activa te kopen of erin te beleggen. Meer dan 90% van hen is van plan dit te doen tegen 2026.

Hoewel de crypto-industrie regelmatig optimistische enquêtes uitbrengt, zijn de bevindingen van Fidelity het vermelden waard. Dit komt door de omvang en invloed van het bedrijf in de bredere financiële markten. De bevindingen kunnen tevens goed nieuws zijn voor de industrie op een moment dat de markten in een maandenlange malaise zijn beland.

Nieuwe houding

Tom Jessop, de voorzitter van Fidelity Digital Assets, schrijft de bullish bevindingen toe aan een “groeiende verfijning”. Jessop doelt op crypto onder professionele geldbeheerders en nieuwe gedragsvormen die voortkomen uit recente crises. De voorzitter zegt in een verklaring het volgende:

“De pandemie – en de fiscale en monetaire maatregelen als reactie daarop – is voor veel institutionele beleggers een katalysator geweest om hun beleggingsthese te definiëren en te operationaliseren.”

In het onderzoek, dat blind werd uitgevoerd, werd de mening gevraagd van meer dan 1.100 institutionele beleggers. Het onderzoek werd ruwweg verdeeld over de VS, Europa en Azië. Het definieerde crypto-bezit als het rechtstreeks bezitten van digitale activa of het investeren in bedrijven op het gebied van crypto.

Een ander opmerkelijk kenmerk van het onderzoek was dat Aziatische beleggers momenteel aanzienlijk meer blootstelling hebben aan crypto dan andere delen van de wereld. Maar de Verenigde Staten en Europa zijn snel aan het inlopen.

Er is echter nog steeds enige scepsis tegenover crypto bij instellingen. Beleggers noemden de prijsvolatiliteit als voornaamste reden om geen crypto’s te kopen, maar uitten ook hun bezorgdheid over het risico van marktmanipulatie en het gebrek aan fundamentals om de waarde te meten.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten