Sorry Closed
Exchange

P2P handelsplatform voor Monero stopt zijn activiteiten

Het peer-to-peer handelsplatform voor de privacygerichte cryptomunt Monero, bekend als LocalMonero, heeft bekendgemaakt dat het per direct zijn diensten staakt. Deze abrupte sluiting draagt bij aan de recente reeks van tegenslagen binnen de crypto-privacy sector.

Nieuwe aanmeldingen en transactie-advertenties stopgezet

LocalMonero liet op 7 mei weten dat nieuwe aanmeldingen en advertenties voor transacties met Monero vanaf nu zijn stopgezet. Vanaf 14 mei zal het platform de handel in deze cryptomunt volledig uitschakelen. De specifieke redenen voor de sluiting zijn niet vrijgegeven, maar het bedrijf wijst naar “een combinatie van interne en externe factoren”.

Daarnaast is aangekondigd dat de website van LocalMonero op 7 november offline gaat. Gebruikers worden aangespoord om voor die tijd hun tegoeden op te eisen. Het niet claimen van deze middelen kan ertoe leiden dat deze als verlaten worden beschouwd.

In 2017 gelanceerd als equivalent van LocalBitcoins

Het platform, dat in 2017 werd gelanceerd als het Monero-equivalent van LocalBitcoins, merkt op dat het Monero-ecosysteem in de loop der jaren sterk is gegroeid. Volgens het team zorgen opkomende gedecentraliseerde beurzen en een recente privacy-update voor een veelbelovende toekomst voor Monero.

De sluiting wordt gezien als een nieuwe tegenslag voor de sector van privacymunten, volgend op de beëindiging van ondersteuning voor Monero door Kraken in Ierland en België in april, en de juridische acties tegen Tornado Cash.

Privacyadvocaat ‘Seth For Privacy’ noemde het sluiten van LocalMonero een ‘ongelooflijk trieste dag’ en benadrukte het belang van het platform binnen het Monero-ecosysteem zonder KYC-vereisten.

Deze recente ontwikkelingen onderstrepen de toenemende druk op privacydiensten en -munten van wereldwijde financiële toezichthouders, terwijl sommige experts suggereren dat de zorgen van inlichtingendiensten wellicht minder gericht zijn tegen privacyprotocollen dan vaak wordt aangenomen.

Exchange nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Binance helpt Taiwanese Autoriteiten bij opsporing van grootschalige witwaszaak
Crypto fan? Neem een kijkje op de Dutch Blockchain Days 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten