pakistan
Blockchain

Pakistaanse banken komen met op blockchain gebaseerde KYC-systeemontwikkeling

De Pakistan Banks’ Association (PBA), een groep van 31 traditionele banken die actief zijn in Pakistan, heeft getekend voor de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerd Know-Your-Customer (KYC)-platform.

Eerste eKYC-platform van Pakistan

Op 2 maart ondertekende de PBA een contract voor de ontwikkeling van het eerste op blockchain gebaseerde nationale eKYC-platform van Pakistan. Met deze stap willen ze de antiwitwascapaciteiten versterken en tegelijkertijd terrorismefinanciering tegen gaan. Dit is een initiatief die onder leiding staat van de State Bank of Pakistan (SBP).

Tot de aangesloten banken behoren internationale vestigingen zoals de Industrial and Commercial Bank of China, Citibank en Deutsche Bank. Bovendien zal het blockchain-platform de operationele efficiëntie verbeteren. Dit is voornamelijk gericht op het verbeteren van de klantervaring tijdens onboarding.

De Avanza Group heeft de opdracht gekregen om het op blockchain gebaseerde eKYC-platform met de naam “Consonance” te ontwikkelen. Dit platform zal door aangesloten banken worden gebruikt om klantgegevens te standaardiseren en uit te wisselen via een gedecentraliseerd en zelfgereguleerd netwerk. De klantgegevens worden echter gedeeld op basis van toestemming, waardoor banken bestaande en nieuwe klanten kunnen beoordelen.

Uitgifte van een CBDC

Pakistan voegt zich daarmee bij andere landen die in de race zijn om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te ontwikkelen. Het land heeft onlangs nieuwe wetten ondertekend om de lancering van een CBDC tegen 2025 te verzekeren.

De SPB zal vergunningen afgeven aan elektronischgeldinstellingen voor de uitgifte van de CBDC. De vice-gouverneur van SBP, Jameel Ahmad, zei als slot het volgende:

Deze baanbrekende regelementen zijn een bewijs van de toewijding van de SBP aan openheid, acceptatie van technologie en digitalisering van ons financiële systeem.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt