Regulatie

Pakistaanse Centrale Bank dringt aan op verbod op crypto

De federale regering en de ‘State Bank of Pakistan’ dringen aan op een totaalverbod op transacties in alle cryptocurrencies. Dit meldt een rapport dat woensdag bij het Sindh High Court (SHC) is ingediend.


De centrale bank is tegen cryptocurrencies

In veel landen over de hele wereld is de regelgeving inzake cryptocurrencies over het algemeen vaag. Hetzelfde kan worden gezegd van Pakistan. Hier was tot nu toe regelgeving over het verhandelen en bezitten van cryptocurrencies afwezig. De SHC wilt hier echter verandering in brengen. Het draagt de federale regering namelijk op om binnen de komende drie maanden regelgeving op te leggen.

Volgens een artikel van de Pakistaanse website Samaa heeft het hof de regering opgedragen een comité te vormen. Dit comité zal onder toezicht zijn van de federale minister van Financiën. Dit comité moet werken aan een wettelijk gereguleerde structuur voor cryptocurrencies.

De Pakistaanse Centrale Bank zich in haar rapport resoluut uitgesproken tegen cryptocurrencies. In het rapport beveelt de bank aan om crypto-activa te verbieden. Bovendien worden sancties opgelegd aan alle beurzen die er transacties in verrichten.

De SHC heeft bevolen dat het rapport naar de ministeries van Financiën en Recht wordt gestuurd. Het doel is om hun input te krijgen over hoe de status van crypto-activa juridisch in een kader kan worden geplaatst. Dit gebeurde na de aanbeveling van de centrale bank om crypto’s illegaal te verklaren.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto is bijna niet tegen te houden

De State Bank of Pakistan lijkt hetzelfde anti-crypto pad te bewandelen dat door China is gevolgd. De bank vertelt ook dat virtuele valuta’s worden gebruikt voor het witwassen van geld en voor het financieren van terrorisme.

Aangezien de bank onderzoek doet naar het mogelijke gebruik van een eigen digitale valuta van de centrale bank, is het natuurlijk niet blij met de concurrentie van particuliere vormen van deze valuta. Het is ongetwijfeld ook een reden dat de bank een totaal verbod op particuliere digitale activa aanbeveelt.

Een verbod zal niet in goede aarde vallen bij veel investeerders in Pakistan. Volgens Nasir Hayat Magoon is er in het land al voor zo’n 20 miljard dollar geïnvesteerd in cryptocurrencies. Waar al die waarde naartoe zal gaan als er een verbod komt, is zeker een interessante vraag.

Een wijdverspreid verbod in deze staten zal de innovatie in gedecentraliseerde financieringsplatformen waarschijnlijk alleen maar doen toenemen. Velen zullen ze willen gebruiken om te ontsnappen aan de beperkingen en bedreigingen voor de vrijheden die digitale valuta’s van centrale banken zullen opleggen.