Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Paraguay volgt mogelijk in voetstappen van El Salvador met Bitcoin wet

Het besluit van El Salvador om de Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, lijkt andere wetgevers te beïnvloeden om hun eigen crypto-strategie te verkennen. Paraguay is het volgende land dat een nieuwe crypto-gerichte wetgeving introduceert.


Mogelijk Bitcoin als wettig betaalmiddel

Het Paraguayaans congreslid Carlitos Rejala en senator Fernando Silva Facetti zijn van plan om op woensdag 14 juli een Bitcoin-wetsvoorstel aan het Congres voor te leggen.

“Ik ben hier om Paraguay te verenigen”, tweette Rejala vrijdag. Hij voegde eraan toe dat hij en zijn collega-wetgever een “grote verrassing voor Paraguay en de wereld” hebben.

Rejala vertelde niet wat het voorstel precies in zou gaan houden. Sommige wetgevers in het land willen het voorbeeld van El Salvador volgen om Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Op 6 juni liet Rejala zijn Twitter-volgers al weten dat crypto’s zouden worden verbonden met “een belangrijk project om Paraguay te innoveren”.

Op basis van de eerdere verklaringen van Rejala, zal het aanstaande wetsvoorstel maatregelen introduceren om van Paraguay een centrum te maken voor buitenlandse crypto investeerders, bedrijven en misschien zelfs Bitcoin-miners. Het zou dus goed kunnen dat het voorstel inderdaad zal zijn om Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren.

Net als andere Latijns-Amerikaanse wetgevers voegde Rejala laserogen toe aan zijn profielfoto op Twitter. Dit is een symbolische manier om te laten zien dat hij een voorstander van BTC te is.


Bitcoin acceptatie in Latijns-Amerika

Latijns-Amerika is naar voren gekomen als een potentieel broeinest voor de acceptatie van cryptocurrency. Dit komt door lokale economische druk, vooral in landen als Argentinië, Venezuela en Mexico.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten