PSG Football
Blockchain

Paris Saint-Germain maakt grote sprong in Web3 met historische stap

Paris Saint-Germain (PSG) heeft een pioniersrol op zich genomen in de sportwereld door als eerste sportclub officieel validator te worden op de Chiliz-blockchain. Deze significante ontwikkeling onderstreept PSG’s inzet voor digitale innovatie en markeert een nieuw hoofdstuk in de integratie tussen sport en web3-technologie.

Deze stap komt kort na de aankondiging van een strategische overeenkomst tussen Chiliz (CHZ) en de Zuid-Koreaanse eredivisie, waarmee de groeiende invloed van blockchain in de sportsector wordt benadrukt.

Creëren van zelfvoorzienende digitale economie

PSG en Chiliz, in samenwerking met Socios.com, streven ernaar een zelfvoorzienende digitale economie te creëren die niet alleen de fanbetrokkenheid vergroot, maar ook innovatie binnen de sportgemeenschap stimuleert. Door deel uit te maken van het Chiliz-netwerk als officiële validator, wil PSG profiteren van de geavanceerde infrastructuur van de blockchain om zijn digitale ecosysteem te versterken en unieke ervaringen voor zijn supporters te bieden.

Chiliz, bekend om zijn SportFi-ecosysteem ter waarde van $1 miljard, trekt crypto-enthousiaste sportfans aan en biedt ondersteuning voor een breed scala aan gedecentraliseerde applicaties. Met meer dan vijftig web3-projecten die al van start zijn gegaan op de Chiliz Chain, toont het platform zijn kracht en aantrekkelijkheid voor toonaangevende projecten binnen de web3-ruimte.

Als validator speelt PSG nu een essentiële rol in het handhaven van de integriteit en veiligheid van het Chiliz-netwerk, waarbij het verantwoordelijk is voor het verifiëren van transacties en het autoriseren van slimme contracten. Deze actieve betrokkenheid van PSG binnen het web3-ecosysteem zet een standaard voor andere sportclubs om te volgen.

Terugkopen van PSG Fan Tokens

In een opmerkelijke stap heeft PSG toegezegd alle inkomsten verkregen als validator te herinvesteren in het terugkopen van $PSG Fan Tokens, met als doel de digitale economie van de club te versterken en de band met zijn supporters te verdiepen.

Verder zullen PSG en Chiliz blockchain-hackathons organiseren in het Parc Des Princes-stadion, waardoor de innovatie in web3 en de betrokkenheid van de digitale fangemeenschap worden bevorderd.

Met Socios.com als speerpunt heeft Chiliz een wereldwijde gemeenschap van meer dan twee miljoen gebruikers gecreëerd, wat het tot het grootste web3-consumentenproduct buiten de financiële handel maakt.

De samenwerking tussen toonaangevende sportclubs zoals PSG, FC Barcelona en Juventus en Chiliz benadrukt de voorhoederol van Chiliz in de adoptie van blockchain-technologie binnen de sportindustrie. PSG’s toetreding als officiële validator op de Chiliz Chain opent de deuren naar een tijdperk van vernieuwing en samenwerking in sportblockchaintechnologie, met de ambitie om fanbetrokkenheid te herdefiniëren en een sterker, duurzamer web3-ecosysteem voor zijn supporters te bouwen.

Blockchain nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Quentin Tarantino wilde Metaverse maken voor nieuwe film
Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC